Antena 3 CNN Politică Băsescu îl acuză pe Iliescu de propagandă sovietică

Băsescu îl acuză pe Iliescu de propagandă sovietică

Băsescu îl acuză pe Iliescu de propagandă sovietică
25 Iul 2007   •   16:41

Conflict între Ion Iliescu şi actualul preşedinte Traian Băsescu. Iliescu îl acuză pe şeful statului că a compromis misiunea pe care o are în calitate de şef al statului - urmare a unui interviu acordat unei reviste din Franţa în care a criticat toată scena politică românească, mai puţin pe cei de la PD. Replica preşedintelui Băsescu a venit într-un comunicat. Traian Băsescu îl acuză pe Ion Iliescu de propagandă sovietică.

Ion Iliescu susţine că a luat decizia de a îi trimite scrisoarea deschisă şefului statului după publicarea unui interviu al lui Băsescu în revista ?Politique Internationale".

?Poziţia dumneavoastră este nedemnă pentru un şef de stat responsabil. Imaginea despre România, pe care o proiectaţi prin intermediul unor astfel de apariţii în presa internaţională, este grav deformată de obsesiile şi de interesele dumneavoastră politice, care au o miză derizorie în raport cu interesul naţional. Nu puteţi da la infinit lecţii altora, nu puteţi poza mereu în incoruptibil, în luptătorul cu sistemul ticăloşit, câtă vreme aţi contribuit şi contribuiţi din plin la ticăloşirea lui,? scrie Ion Iliescu.

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Valeriu Turcan, a replicat imediat. El consideră că scrisoarea ar fi mincinoasă şi, în acelaşi timp, un exemplu de propagandă sovietică. "Este o scrisoare plină de ură şi minciună, îndreptată împotriva unui preşedinte care vrea un altfel de stat decât cel pe care l-a imaginat domnul Ion Iliescu, împreună cu toţi cei care au confiscat Revoluţia din 1989 în favoarea lor", se suţine un comunicat al Preşedinţiei.

Schimbul de replici a continuat şi după acest pas. Iliescu i-a răspuns lui Turcan că reacţia preşedintelui Băsescu este una în spiritul care-l caracterizează.

Într-un interviu acordat recent revistei "Politique Internationale", preşedintele Traian Băsescu a reluat, criticile la adresa actualei clase politice din România, formulate în timpul suspendării sale şi după această perioadă.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close