Antena 3 CNN Politică Băsescu îngrijorat în privinţa Legilor Siguranţei

Băsescu îngrijorat în privinţa Legilor Siguranţei

Băsescu îngrijorat în privinţa Legilor Siguranţei
12 Apr 2007   •   23:33

Preşedintele Traian Băsescu este îngrijorat faţă de riscul adoptării tacite a pachetului de Legi pentru Siguranţa Naţională. Într-un comunicat al preşedinţiei, şeful statului precizează că pachetul elaborat iniţial de Guvern a fost trimis înapoi pentru că nu a corespuns nevoilor de securitate a României şi că Guvernul nu a făcut modificările propuse de CSAT.

?Până în prezent, Guvernul României nu a răspuns demersului iniţiat în urma şedinţei CSAT din 20.12.2006, respectiv de îmbunătăţire a pachetului de legi cu observaţiile şi propunerile membrilor CSAT. Pe de altă parte, în data de 19.02.2007 un număr de 71 de deputaţi ai Partidului Naţional Liberal au depus la Camera Deputaţilor un pachet de propuneri legislative?, se arată în comunicatul preşedinţiei.

?Din conţinutul avizului dat de către Consiliul Legislativ rezultă cu claritate că propunerile legislative în discuţie sunt similare cu cele promovate de Guvern în trimestrul IV al anului trecut, asupra cărora membrii CSAT au făcut observaţii şi propuneri?.

?Astfel, există riscul ca un pachet de propuneri legislative de o importanţă majoră pentru securitatea naţională a ţării, care nu a putut fi armonizat cu profilul strategic actual al României de membru NATO şi membru al Uniunii Europene, să fie adoptat fără dezbaterea sa în Parlament?, a avertizat preşedintele Traian Băsescu.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close