Antena 3 CNN Politică Băsescu, la glumiţe cu Paleologu: "Te-ai lipit de o nouă pleaşcă!" (VIDEO)

Băsescu, la glumiţe cu Paleologu: "Te-ai lipit de o nouă pleaşcă!" (VIDEO)

Băsescu, la glumiţe cu Paleologu: "Te-ai lipit de o nouă pleaşcă!" (VIDEO)
Sursa foto: Trian Basescu, Theodor Paleologu
06 Apr 2009   •   13:01

Termenul de ?pleaşcă? ajunge, din nou, în atenţia presei. După ce în urmă cu două săptămâni ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a dedicat o întreagă conferinţă de presă acestui cuvânt, ?pleaşca? revine. De data aceasta, direct din gura lui Traian Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a glumit, luni, cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, avertizându-l că s-a lipit de o nouă "pleaşcă". Şeful statului a făcut referire la atacurile preşedintelui PNL Crin Antonescu lansate la adresa ministrului democrat-liberal.

La Conferinţa tineretului liberal de sâmbătă, Antonescu l-a dat pe Paleologu drept exemplu de servilism în politică, după ce ministrul Culturii a susţinut recent că liberalul Ionel Brătianu, dacă s-ar naşte din nou, ar fi învins de Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale.



Prezent la Palatul Cotroceni pentru a semna un protocol de cooperare culturală şi ştiinţifică pentru anii 2009-2012 cu Iordania, ministrul Culturii Theodor Paleologu a fost întâmpinat de şeful statului cu o glumă pe seama schimbului dur de replici dintre ministru şi liderul liberal Crin Antonescu.

"Te-ai lipit de o nouă pleaşcă!", i-a spus Băsescu lui Paleologu, folosind un termen utilizat de ministru în februarie la adresa sa. Ministrul declara atunci că PD-L îşi datorează succesul preşedintelui Traian Băsescu, caracterizat drept "o pleaşcă ce nu se mai întoarce aşa uşor".

Chestionat de presă, Paleologu a apreciat că "noua pleaşcă" la care a făcut referire Băsescu este preşedintele PNL, Crin Antonescu, cu care ministrul a schimbat, în ultimele zile, o serei de replici acide.

Crin Antonescu l-a dat sâmbătă, în cadrul Conferinţei tineretului liberal, pe ministrul Culturii drept exemplu de servilism în politică.

"În momentul în care un om de cultura, de pregătirea, cu şansa lui Toader (Theodor, n.r.)Paleologu, se cufundă în servilismul de a declara zilele trecute că, şi dacă s-ar naşte din nou Ionel Brătianu, nu ar avea nicio şansă în faţa lui Traian Băsescu, te ia jalea. (...)", a apreciat Antonescu, referindu-se la afirmaţia acestuia privind potrivit căreia Ionel Brătianu, dacă s-ar naşte din nou, ar fi învins de Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale.

În replică, Paleologu a spus că liderul PNL s-a grăbit să arunce cu noroi înainte de a se informa corect asupra spuselor sale. "Cum era să spun că-l prefer pe Traian Băsescu lui Ionel Brătianu? Este o pură aberaţie. (...) Sensul spuselor mele era că un politician, oricât de talentat, trebuie să corespundă vremurilor în care trăieşte. Unul dintre exemplele pe care le-am dat a fost cel al lui Ionel Brătianu, cel mai mare politician al României moderne. Nu sunt sigur, am continuat, că el ar putea să se impună în viaţa politică de azi. Dar asta pentru că vremurile sunt aşa cum le vedem", a comentat democrat-liberalul.

Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, cuvântul ?pleaşcă? are următoarea semnificaţie: ?câştig neaşteptat (de obicei nemeritat), obţinut fără muncă; chilipir?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu gluma Antonescu critici
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close