Antena 3 CNN Politică Băsescu: Legea Lustraţiei trebuie adoptată rapid

Băsescu: Legea Lustraţiei trebuie adoptată rapid

Băsescu: Legea Lustraţiei trebuie adoptată rapid
10 Iun 2007   •   18:53
Legea lustraţiei trebuie adoptată cât mai rapid, pentru a se diminua influenţa comunismului, a afirmat duminică preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a participat la târgul BookFest, la lansarea cărţii ?Refuzul de a uita? a lui Vladimir Tismăneanu, unde a vorbit de ?virulenţa cu care propaganda neocomunistă? continuă să fie utilizată de pe poziţiile noilor condiţii ale capitalismului.

Traian Băsescu a declarat că atunci când critică guvernul şi afirmă că trebuie schimbat, este acuzat de dictatură, deşi predecesori ai săi ?care au schimbat guverne cu minerii, ori care au schimbat trei guverne într-un mandat, uneori la limită constituţională, nu au fost acuzaţi de atitudine dictatorială, ci au devenit democraţi?. ?Acest tip de propagandă a ajuns să enerveze, nu mai este eficientă?, a concluzionat preşedintele, afirmând că ?poporul este mai inteligent decât propagandiştii televizaţi?.

Traian Băsescu spune că raportul Tismăneanu, dar şi declaraţia oficială de condamnare a comunismului din decembrie 2006, trebuie continuate prin adoptarea legii lustraţiei. Şeful statului consideră că este nevoie de o clarificare a lucrurilor, pentru ca viitorul să nu mai fie influenţat de comunism.

Antena 3

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close