Antena 3 CNN Politică Băsescu: Mă întreb ce caută Ponta la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza

Băsescu: Mă întreb ce caută Ponta la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza

Băsescu: Mă întreb ce caută Ponta la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    31 Mar 2014   •   15:51

Preşedintele Traian Băsescu i-a răspuns luni premierului Victor Ponta, spunându-i că nu înţelege ce a căutat la Ziua Unirii, dacă astăzi nu a venit la marcarea a 10 ani de la intrarea României în NATO, pe motiv că la astfel de ceremonii participă doar cei care s-au implicat în procesul de aderare

 
"Am înţeles că pot să participe doar cei care s-au implicat în procesul de aderare (la ceremonia de marcare a 10 ani de când suntem membri NATO - n.r.). Chiar dacă nu mi se pare că are dreptate, îi spun că am fost foarte implicat în acest proces. Am fost ministru în 1996-2000 (...) Dacă am merge pe logica lui Ponta, ce căuta la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza? Deşi poate a luat un act al Unirii şi a pus o semnătură plagiată pe el. Are fracturi de logică", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a refuzat să meargă astăzi la ceremonia de la Cotroceni dedicată aniversării celor 10 ani de la intrarea României în NATO. Victor Ponta a afirmat că Traian Băsescu vrea să tragă o petrecere, deşi nu are de ce să sărbătorească. 

"Vreau să spun, pentru că toată lumea aniversează zece ani de la intrarea în NATO, eu cred că ar trebui să aniverseze cei care au un merit pentru intrarea noastră în NATO: preşedintele Constantinescu, premierii de atunci, preşedintele Iliescu, prim-ministrul Adrian Năstase. Ei sunt cei care ne-au adus în NATO, ca să tragă o petrecere azi preşedintele Băsescu, care nu are nicio legătură, bineînţeles, cu NATO. El e cu petrecerile de după", a spus Ponta la începutul şedinţei BPN al PSD.

O ceremonie organizată cu prilejul aniversării a 10 ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a avut loc luni, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a foştilor şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, nu au fost prezenţi la evenimentul de la Palatul Cotroceni.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Ziua Unirii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close