Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu Geoană este problema PSD, ci Iliescu

Băsescu: Nu Geoană este problema PSD, ci Iliescu

Băsescu: Nu Geoană este problema PSD, ci Iliescu
04 Iul 2007   •   08:15

Traian Băsescu nu uită şi nu iartă. În primul interviu de după referendum, preşedintele îşi atacă din nou adversarii politici. Premierul Călin Popescu Tăriceanu, cei 322 de parlamentari şi vechii inamici din PSD au fost ţintele acestuia. Preşedintele i-a nominalizat pe cei care, în opinia sa, s-au aflat în spatele demersului legat de suspendarea sa din funcţie. ?Tăriceanu este departe de fi un adversar pentru mine?, a declarat preşedintele. ?Celor 322 nu le pasă de România?, a acuzat şeful statului, adăugând că aceşti parlamentari şi-au pierdut jumătate de an pentru a-l suspenda, fără a face nimic însă după ce au înregistrat un eşec. Capii mafiei din România sunt ?Viorel Hrebenciuc, Verestoy Attila şi Bogdan Olteanu, artizanii acestei construcţii mafiote de îndepărtare a PD-ului, de suspendare a mea şi de punere sub control a justiţiei?, a continuat Traian Băsescu.

Există o cârdăşie între Guvern şi cei 322
Băsescu a vorbit despre "o cârdăşie" între cei 322 de parlamentari şi actualul Guvern, dorinţa comună a acestora fiind doar supravieţuirea. "Eu aş avea nevoie de un guvern cu care să pot colabora. Tăriceanu a preferat cârdăşia cu Hrebenciuc, cu Verestoy, cu Olteanu, cu cine a putut numai să nu se ţină de promisiuni".
"După alegerile viitoare, cu certitudine primul ministru va fi de la PD şi, dacă aş putea face un guvern numai cu democraţii, aş face-o".

Nu Mircea Geoană este problema PSD
Traian Băsescu nu crede că Mircea Geoană este problema PSD ci, mai degrabă, Ion Iliescu sau Viorel Hrebenciuc. "Nu Mircea Geoană e problema PSD-ului, ci toată structura lui nereformată. PSD nu are nicio şansă să vină la guvernare, cel puţin până în 2009", a spus şeful statului.

Băsescu apreciază grupul de la Cluj
Preşedintele şi-a exprimat în schimb simpatia pentru liderii grupului PSD de la Cluj. "Recunosc că am aprecieri pentru Rus, pentru Dâncu, pentru Puşcaş; sunt oameni cu care poţi discuta," a mai spus Băsescu.

Tăriceanu ar trebui să demisioneze
Numirea lui Călin Popescu Tăriceanu, în 2004, în fruntea executivului rămâne, consideră Băsescu, marea sa greşeală. Băsescu consideră că, după rezultatul referendumului din 19 mai, Tăriceanu ar fi trebuit să-şi dea demisia. "Tăriceanu a fost premierul desemnat de mine să formeze guvernul. După 2 ani, şi-a dat mâna cu Viorel Hrebenciuc, cu PSD-ul, cu Ion Iliescu, pentru suspendarea preşedintelui. Dacă această decizie ar fi fost una responsabilă, nu aş fi avut nimic a-i reproşa. Dar când 75% dintre cei care s-au prezentat la vot spun că nu sunt de acord cu ce au făcut ei, atunci măcar din funcţia de prim-ministru pleci".

Există jurnalişti care ar muri de foame fără politicieni
O altă ţintă a preşedintelui Băsescu au fost jurnaliştii. Cei mai mulţi dintre ei sunt penibili şi nu pot să creeze nimic, ci doar să "suprainterpreteze" ce spun oamenii politici, a afirmat şeful statului. Ba mai mult, Băsescu se declară gata să facă o listă cu 10 ziarişti care ar fi muritori de foame dacă nu ar exista politicienii.

Sistemul pensiilor ar putea intra în colaps
?Teama mea este că se pregăteşte o cacealma?, a spus preşedintele Traian Băsescu referindu-se la majorarea pensiilor. Şeful statului spune că Guvernul trebuie să aleagă între finanţarea Educaţiei, majorarea pensiilor şi construcţia de autostrăzi, pentru că nu sunt bani pentru toate. El va cere, de altfel, Guvernului explicaţii pe această temă. Dacă Guvernul va menţine priorităţile sistemul de pensii va intra în colaps în doi ani, consideră Traian Băsescu.

Bogdan Olteanu: Băsescu trăieşte într-o telenovelă
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că Traian Băsescu trăieşte într-o telenovelă şi că încearcă să arate că este ameninţat şi înconjurat de duşmani. Olteanu a făcut aluzie şi la ?prietenii? lui Traian Băsescu despre care a susţinut că au primit daruri din bani publici de la şeful statului, conform Mediafax.

Băsescu atacă Guvernul şi pe cei 322:

Băsescu: Unii ziarişti ar muri dacă nu ar exista politicieni:

Băsescu: Sistemul de pensii va intra în colaps în doi ani


Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close