Antena 3 CNN Politică Băsescu nu s-a prezentat la CNCD pentru audieri. Preşedinţia a invocat imunitatea şefului statului

Băsescu nu s-a prezentat la CNCD pentru audieri. Preşedinţia a invocat imunitatea şefului statului

Băsescu nu s-a prezentat la CNCD pentru audieri. Preşedinţia a invocat imunitatea şefului statului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   17:54

Preşedintele Traian Băsescu nu s-a prezentat luni la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), unde era aşteptat pentru audieri, să dea explicaţii în legătură cu unele afirmaţii făcute la adresa familiei regale. Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu l-a reclamat pe şeful statului, după un interviu televizat.

Preşedintele Băsescu nu a venit la CNCD, pe motiv că are imunitate în ceea ce priveşte declaraţiile politice. În plus, Preşedinţia susţine că şeful Comisiei de Egalitate de şanse din Senat, Olguţa Vasilescu, nu avea dreptul să adreseze petiţii CNCD.

"Mi s-a contestat calitatea procesuală. Bineînţeles, este o aberaţie", a declarat senatorul PSD, Olguţa Vasilescu.

Şi Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a depus o plângere la adresa lui Traian Băsescu, după ce acesta a declarat într-un interviu că românii trebuie să îşi aleagă preşedintele deoarece, în cazul monarhiei, regele poate avea urmaşi cu dizabilităţi.

Până în prezent, CNCD a mai fost sesizat de două ori în privinţa afirmaţiilor discriminatorii ale preşedintelui Traian Băsescu. În octombrie 2007, CNCD a decis că Traian Băsescu nu poate fi acuzat de discriminare, după ce şeful statului a declarat la ieşirea din spitalul unde fusese operat de tiroidă, "în sfârşit, am văzut şi eu un armean bun".

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close