Antena 3 CNN Politică Băsescu: Partidele nu acceptă uninominalul ca să-şi ascundă hahalerele

Băsescu: Partidele nu acceptă uninominalul ca să-şi ascundă hahalerele

Băsescu: Partidele nu acceptă uninominalul ca să-şi ascundă hahalerele
13 Iul 2007   •   20:53

Preşedintele Băsescu nu e mulţumit de sistemul de vot uninominal pe care lucrează până acum comisia de cod electoral. În opinia sa, ea nu-i va mulţumi pe alegători. Aprecieri făcute de preşedinte într-un interviu de o oră pentru radioul public, o oră în care a vorbit şi despre relaţia sa proastă cu o anumită parte a presei, şi despre pensii, educaţie, natalitate şi revizuirea Constituţiei. Traian Băsescu a reluat problema legii pensiilor. Şi a repetat că nu o va promulga până când Guvernul nu va răspunde cererilor sale. Potrivit şefului statului, liderul social-democrat Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, ?şi toată liota de demagogi strigau? ca preşedintele să promulge legea pensiilor încă dinante să o fi primit, pe 6 iulie.

Nici revizuirea Constituţiei nu a fost ocolită de preşedinte, care spune că trebuie să alegem între republică parlamentară sau republică prezidenţială-semiprezidenţială. Pentru el ?nu are relevanţă, dar trebuie să ne hotărâm?.

În privinţa votului uninominal, Traian Băsescu a afirmat că este o exigenţă a poporului român, de care parlamentarii trebuie să ţină cont. Dacă Parlamentul nu va reuşi să rezolve această problemă, şeful statului este decis să recurgă la referendum. Preşedintele este de părere că legea votului uninominal, aşa cum arată ea în prezent, în urma dezbaterilor din Comisia pentru elaborarea Codului electoral, va permite ca jumătate din Parlament să fie ocupată de ?hahalerele din partide?. ?Cred că parlamentarii vor ţine cont de această exigenţă a electoratului român, chiar dacă au adoptat o formulă care nu-i va satisface pe cetăţeni pe deplin. Doar jumătate dintre parlamentari merg pe votul uninominal, cealaltă jumătate poate ascunde toate hahalerele din partide?, a spus şeful statului.

Băsescu despre pensii, presă şi hahalerele din partide:
BĂSESCU NU ACCEPTĂ JURNALIŞTI CARE VOR SĂ-ŞI ARATE MUŞCHII
PSD NU RENUNŢĂ LA UNINOMINAL CLASIC LA SENAT

Citiţi HAHALERELE ÎN VOCABULARUL LUI GIGI BECALI ŞI TRAIAN BĂSESCU

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close