Antena 3 CNN Politică Băsescu: Pe cei 322 îi leagă corupţia

Băsescu: Pe cei 322 îi leagă corupţia

Băsescu: Pe cei 322 îi leagă corupţia
05 Mai 2007   •   11:07

CNC al PD a adoptat în unanimitate o rezoluţie în care solicită Guvernului să demisioneze, iar Parlamentul să fie dizolvat, imediat după anunţarea rezultatelor referendumului din 19 mai. În document, ?PD solicită Guvernului PSD-PNL să demisioneze imediat după anunţarea rezultatelor referendumului, asumându-şi acţiunile sale abuzive şi imorale?. Democraţii susţin că eliminarea PD de al guvernare şi suspendarea lui Traian Băsescu ar reprezenta ?ultima zvâcnire? a oligarhiei în faţa reformelor iniţiate de PD şi de Băsescu.

Băsescu: Vom vedea cine e adevăratul stăpân al României
Invitat de onoare la CNC-ul PD, Traian Băsescu şi-a început discursul mulţumind pentru invitaţie şi a precizat că ?sufleteşte nu s-a despărţit niciodată de PD şi de români?. În plus, Traian Băsescu consideră că ?susţinerea PD îmi creează obligaţia de a nu uita niciodată obiectivele noastre, care au devenit obiective pentru toţi românii?.

Şeful suspendat al statului a subliniat că alianţa din Parlament dintre PNL, PSD, UDMR şi PRM dovedeşte că deasupra programelor partidelor, ?pe parlamentari îi leagă corupţia, care este transpartinică?. Şi chiar dacă nu toţi cei 322 sunt parte a sistemului corupt, din păcate, parlamentarii sunt dependenţi de un lider de partid, pentru că au fost aleşi pe liste.

?Cei 322 se tem de ce se poate întâmpla?, crede Băsescu. Şi asta pentru au văzut că, împreună cu Monica Macovei, ?am protejat justiţia şi dosarele unora care se credeau de neatins au ajuns pe masa judecătorului?. Ceea ce a făcut Parlamentul este nelegitim, spune Băsescu, pentru că "preşedintele României răspunde politic doar în faţa electoratului. Nu am nevoie de prietenia politicienilor, are nevoie doar de încrederea românilor. Cetăţenii le vor arăta politicienilor cine este adevăratul stăpân al României".

preşedintele suspendat este sigur că va câştiga referendumul şi se va întoarce la Cotroceni. Iar atunci, cei care vor garanţia că pot perpetua "statul ticăloşit", nu vor avea linişte.

Boc: Românii trebuie să îşi recâştige preşedintele
Emil Boc şi-a început discursul într-un mod fulminant: ?Românii trebuie să îşi recâştige preşedintele şi ţara?. Liderul PD a amintit că ?în 2004, a pornit pe un drum politic, lansând un nou crez politic şi un nou fel de a face politică pentru cetăţeni, nu pentru politicieni?. Şi a continuat spunând că PNL a trădat alianţa, s-a înţeles cu PSD şi acum ?dreptatea umblă cu capul spart, iar adevărul s-a înecat în petrol. Baronii şi petroliştii nu mai trebuie să conducă ţara?.

PPE: Băsescu ne-a arătat cum arată un preşedinte autentic
Secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a declarat, tot la CNC al PD, că formaţiunea pe care o reprezintă îl susţine total pe Traian Băsescu şi că preşedintele suspendat a arătat cum arată un şef de stat autentic. ?Traian Băsescu ne-a arătat cum arată un preşedinte autentic, care luptă împotriva corupţiei prin toate forţele?, a spus Lopez, adăugând că Băsescu are susţinerea deplină a PPE.

El a precizat că a venit în România ?în acest moment crucial pentru viitorul României europene? şi că este ?regretabil? că, la câteva luni de la integrarea în UE, România a ajuns în situaţia politică actuală. Potrivit lui Lopez, suspendarea lui Traian Băsescu, în pofida deciziei Curţii Constituţionale, este un caz care nu se regăseşte în niciun stat membru UE, ceea ce ar putea pune sub semnul întrebării credibilitatea externă a României.

Preşedintele Băsescu a fost întâmpinat de o sală plină de membri ai PD, care au scandat minute întregi numele său şi l-au aplaudat îndelung. În plus, tinerii de la organizaþia PD sector 6 au venit cu pancarte de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu pe care erau scrise mesaje precum ?Geoană dăunează grav sănătăţii?, ?Băsescu contra 322?, ?Îmi e dor de Băsescu de mor?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close