Antena 3 CNN Politică Băsescu promite că nu se va schimba

Băsescu promite că nu se va schimba

Băsescu promite că nu se va schimba
04 Mai 2007   •   08:18

Jurnaliştii de la ?România Liberă? au reuşit să obţină un interviu de la preşedintele suspendat Traian Băsescu în care acesta şi-a exprimat în mod deschis părerea asupra crizei politice actuale. Preşedintele afirmă că este sigur de susţinerea electoratului şi că nu îşi va modifica atitudinea de până acum.
?După ce vă întoarceţi la Cotroceni, ce va face Băsescu 2?
? Va rămâne Băsescu 1 (...) Dacă poporul va vrea ca eu să rămân în continuare preşedintele României, atunci vor trebui să se schimbe ei, politicienii?.

Preşedintele suspendat a subliniat că oamenii nu sunt chemaţi la urne să decidă ?dacă Băsescu rămâne preşedintele României sau nu. În realitate e un referendum în care se hotărăşte dacă cei 322 de parlamentari au procedat corect propunând demiterea preşedintelui sau nu. În orice caz, acest referendum va spune dacă eu mai sunt o soluţie pentru români sau nu?.

Cât despre răzgândirea sa referitoare la demisie, Băsescu susţine că ?unii parlamentari şi-ar fi dorit să mă scoată ei din viaţa politică printr-o lege care să împiedice o nouă candidatură a mea. Mulţi oameni ar fi fost dezamăgiţi dacă nu aş mai fi putut să-i reprezint. Dar dacă oamenii nu mă mai vor preşedinte, atunci nu exisăa decât varianta retragerii definitive. Dar încă o data vă spun, românii au încredere în mine şi cred că vor vota în majoritatea lor NU la referendum?.

În interviul din ?România Liberă?, Băsescu scoate în evidenţă faptul că, în timpul mandatului său, a făcut tot posibilul pentru a ţine politicienii departe de funcţionarea justiţiei şi pentru a reforma serviciile secrete. ?Sunt multe de spus despre reforma serviciilor secrete, mai ales la SRI: 28 de generali trecuţi în rezervă, predarea arhivelor Securităţii, care a zgâlţâit SRI prin abordarea sa. Acum, când nu mai au povara dosarelor şi a vechilor mentalităţi la vârful lor, serviciile vor evolua pozitiv?.

Părererea despre două personaje-cheie:
?De ce vă place Elena Udrea?
? E un om loial şi în perioada dintre cele două tururi era printre puţinii liberali care lucrau la campania pentru prezidenţiale. Cei mai mulţi erau la negocieri cu PSD?.
?Dinu Patriciu e oligarh?
? Este. Un oligarh care vede capitalismul prin prisma ţiţeiului adus din Rusia şi a scutirilor de taxe la bugetul de stat?.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a mai sugerat totodată în interviul acordat celor de la "România Liberă" că în criza politică internă ar fi intervenit şi structuri externe care au fost interesate să destabilizeze ţara noastră.

Citiţi articolul complet în România Liberă

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close