Antena 3 CNN Politică Băsescu: şefia SRTv este obiectul unui troc politic PNL-PSD

Băsescu: şefia SRTv este obiectul unui troc politic PNL-PSD

Băsescu: şefia SRTv este obiectul unui troc politic PNL-PSD
26 Iun 2007   •   19:23
UPDATE: Preşedintele PSD a declarat că gestul preşedintelui Băsescu de a trimite scrisoarea privind SRTV este unul "de politică curentă". "Se pare că există o problemă cu televiziunea, de doi ani şi jumătate, pentru preşedintele Traian Băsescu", a spus Geoană. Preşedintele Traian Băsescu a trimis marţi o scrisoare către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, în care a luat în discuţie schimbarea Legii SRTv şi depolitizarea instituţiei. În acest sens, şeful statului a sugerat Legislativului să nu-l voteze pe Alexandru Sassu în fruntea SRTv, deoarece acesta ar fi un ?politician de carieră?. ?Postul de preşedinte director general al SRTv, în loc să fie atribuit pe criterii de competenţă şi de neutralitate politică, a ajuns obiectul unui troc politic între PNL şi PSD".

"Fără a dori să pun în discuţie dreptul parlamentarilor de a lua o decizie conform conştiinţei lor, trebuie să remarc faptul că validarea de către Camerele reunite a rezultatului acestui aranjament ar constitui un semnal negativ la adresa principiului echidistanţei în activitatea televiziunii naţionale?, se arată în scrisoarea preşedinţiei.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat pentru Mediafax că Birourile Permanente ale Parlamentului se vor reuni miercuri dimineaţă pentru a lua o decizie cu privire la scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu.

SCRISOAREA PREŞEDINTELUI BĂSESCU CĂTRE PREŞEDINŢII CELOR DOUĂ CAMERE (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close