Antena 3 CNN Politică Băsescu şi Geoană s-au duelat la Iaşi

Băsescu şi Geoană s-au duelat la Iaşi

Băsescu şi Geoană s-au duelat la Iaşi
13 Mai 2007   •   10:51
În capitala Moldovei, cele două tabere, pro şi contra suspendării preşedintelui, s-au înfruntat, prin mitinguri, la numai câteva sute de metri una de cealaltă. Traian Băsescu le-a spus, duminică, celor aproximativ 20.000 de oameni aflaţi în Piaţa Unirii din Iaşi că aceia care au votat suspendarea sa din funcţie sunt oligarhii tranziţiei. "Dincolo de respectul pentru români s-au găsit 322 care au crezut că îi pot umili pe oameni nerespectându-le votul şi ambiţia. Au uitat să întrebe poporul român ce vrea. Comportamentul lor a fost specific celor de dinainte de Revoluţie. A trecut vremea, iar cei 322 n-au înţeles că tranziţia nu s-a produs doar prin umflarea conturilor lor în bănci", a spus preşedintele suspendat.

"A negocia cu oligarhii tranziţiei şi a obţine rezultate aşa-zis bune în negociere înseamnă să trădezi angajamentele luate în faţa poporului român. Am preferat să ajung la suspendare decât să înclin steagul în faţa unui mănunchi de oameni", a spus preşedintele suspendat.

Pe de altă parte, Mircea Geoană i-a îndemnat pe cei prezenţi să voteze în favoarea suspendării lui Traian Băsescu. Geoană l-a catalogat pe preşedintele suspendat drept capul mafiei din România, în condiţiile în care Traian Băsescu l-a inclus pe fostul preşedinte Ion Iliescu pe celebra listă a oligarhilor. Preşedintele PSD a vorbit înaintea lui Traian Băsescu pentru a evita suprapunerea sonoră a discursurilor.

De asemenea, Traian Băsescu a trimis duminică un mesaj românilor, pe care îi îndeamnă să voteze negativ pe 19 mai. Preşedintele suspendat crede că astfel se va produce un cutremur în actuala clasă politică şi se va deschide o poartă spre viitor. Băsescu susţine, în acest mesaj, că priorităţile sale sunt adoptarea unei Constituţii de nivel european, introducerea votului uninominal şi independenţa justiţiei.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, înaintea mitingului, că Băsescu va genera în continuare scandaluri, dacă va rămâne în funcţia de preşedinte al României. 'Păstrând pe cineva ca Traian Băsescu în fruntea statului Român vom avea în continuare scandaluri. Retorica lui Băsescu e găunoasă. În discursurile sale, Traian Băsescu vorbeşte numai despre putere şi conflicte. A transformat ţara într-o arenă, într-o coridă politică', a spus Mircea Geoană. Liderul PSD a afirmat că motivul principal pentru care social-democraţii vor vota pentru demiterea lui Traian Băsescu este încercarea sistematică a acestuia din urmă de 'a transforma România într-un stat poliţienesc, folosind serviciile secrete, metode securiste şi ascultarea telefoanelor'.

'Dacă românii vor să ne întoarcem pe vremea lui nea Nicu şi să le fie ascultate telefoanele, să fie sănătoşi!', a afirmat Geoană. Însă, Geoană, a declarat că formaţiunea politică pe care o reprezintă va colabora cu Traian Băsescu, în cazul în care acesta nu va fi demis în urma referendumului de pe 19 mai.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close