Antena 3 CNN Politică Băsescu şi Geoană se luptă faţă în faţă

Băsescu şi Geoană se luptă faţă în faţă

Băsescu şi Geoană se luptă faţă în faţă
08 Mai 2007   •   18:02
IAŞI. Unul dintre momentele cele mai fierbinţi ale campaniei electorale pentru referendumul din 19 mai se anunţă a avea loc duminica aceasta la Iaşi. Preşedintele Traian Băsescu şi liderul PSD, Mircea Geoană, se vor afla în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi la câteva sute de metri distanţă, în fruntea unor mitinguri la care, însumând estimările celor două tabere, vor participa cel puţin 50.000 de oameni. În timp ce simpatizanţii preşedintelui Băsescu sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii, membrii PSD îl vor asculta pe Mircea Geoană la peste jumătate de kilometru distanţă, în faţa Palatului Culturii. Ambele demonstraţii vor începe de la ora 17.00.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

Băsescu: Mitingul arată că primitivismul PSD rămâne o realitate

Faptul că PSD a anunţat organizarea unui miting la Iaşi concomitent cu cel al PD reflectă 'primitivism politic', a afirmat, marţi, preşedintele suspendat Traian Băsescu. 'Ce se întâmplă la Iaşi este absolut anormal. Nu neapărat pentru că vor fi conflicte, pentru că am convingerea că nu vor fi. Însă, acest tip de contramanifestaţii este specific gândirii FSN din anii 90: la o manifestaţie se pune la punct o contramanifestaţie. Exact asta a făcut domnul Geoană acum, dar acest spirit nu-i este străin', a declarat Traian Băsescu.

În opinia sa, mitingul social-democraţilor arată că 'primitivismul PSD rămâne o realitate care îl arată profund nereformat'. 'La fel, cum eu anunţ că mă duc în Spania, sare şi domnul 'Evanghelie' cu trei cântăreţi după el şi se strâng 200 de oameni', a spus preşedintele suspendat. Traian Băsescu a afirmat că s-a gândit să ceară PD amânarea mitingului de la Iaşi însă nu crede că democraţii vor fi de acord. 'Cred că PD va ţine foarte mult la faptul că a anunţat programul primul şi că PSD ar trebui să renunţe', a mai spus şeful statului.

Rompres

×
Parteneri
Sute de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close