Antena 3 CNN Politică Băsescu şi pensionarii. Declaraţii contradictorii (VIDEO)

Băsescu şi pensionarii. Declaraţii contradictorii (VIDEO)

Băsescu şi pensionarii. Declaraţii contradictorii <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Iul 2007   •   23:10

Legea pensiilor este în continuare motiv de luptă între preşedinte, guvern şi partidele politice. Pe de-o parte, Traian Băsescu cere Guvernului să spună de unde va lua banii pentru majorarea pensiilor. Pe de altă parte, partidele politice fac presiuni asupra preşedintelui. Un apel către Traian Băsescu să promulge legea pensiilor a depus miercuri şi de Partidul Conservator. Reacţia lui Traian Băsescu i-a nedumerit şi pe analiştii care ţin minte că în 2004 Traian Băsescu voia majorarea pensiilor, iar acum o amână. Şeful statului declara cu puţin timp înaintea alegerilor din 2004 că pensia minimă, la acea vreme, pentru un trai decent se situa la 4,5 - 5 milioane lei.

5 NOIEMBRIE 2004
(Interviu ?Ziua?)
Reporter: ?Care este pensia minimă pentru un trai decent??
Traian Băsescu: ?Circa 4,5 - 5 milioane lei şi obiectivul alianţei D.A. PD - PNL este să ajungem la o pensie minimă de 110 euro?.

7 DECEMBRIE 2004
Traian Băsescu: ?Decizia politică este ca imediat după alegeri, dacă Alianţa va fi la Guvernare, şi sper să fie, să reaşezăm sistemul de pensii?.

13 DECEMBRIE 2004
Altă declaraţie: ?Este o prioritate care nu ţine numai de realităţile bugetului de stat, este o prioritate care trebuie să ţină cont în primul rând de decizia politică?.

Câştigător al alegerilor, Traian Băsescu susţinea că mărirea pensiilor e un pas pentru recâştigarea demnităţii românilor.

13 DECEMBRIE 2004
?Când vorbesc de demnitate restabilită, mă refer la demnitatea care a fost luată românilor, prin sărăcie. Nu poţi să vorbeşti de om demn atâta timp cât tu, stat român, îţi umileşti cetăţenii - prin pensii prea mici, prin sprijin prea mic pentru ţărani, prin şanse zero pentru generaţia tânără?.

Trei ani mai târziu, preşedintele ales Traian Băsescu amână însă promulgarea legii.
10 IULIE 2007
?Vreau ca pensionarii, dar şi politicienii să ştie că nu voi promulga o lege mincinoasă?.

Analiştii politici spun că ceea ce face acum Traian Băsescu este un test de marketing electoral. Ceea ce face acum nu este în interesul poporului român, este o dezbatere cu iz demagogic. A văzut că nu are nicio contribuţie. Nu o lasă să treacă neobservată. Aici Traian Băsescu e joacă cu soarta lui?, crede Dan Andronic.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close