Antena 3 CNN Politică Băsescu& Tăriceanu cei mai mediatizaţi politicieni

Băsescu& Tăriceanu cei mai mediatizaţi politicieni

Băsescu& Tăriceanu cei mai mediatizaţi politicieni
03 Mai 2007   •   13:19

Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu îşi dispută primele poziţii în clasamentul celor mai mediatizate personalităţi politice la ştirile radio şi tv în luna martie. Preşedintele suspendat conduce în durata intervenţiilor, iar premierul se impune la numărul acestora. Obiectivul monitorizării a fost verificarea respectării informării corecte. Posturile monitorizate au fost, pentru tv, TVR 1, TVR 2, Antena 1, Antena 3, Pro TV, Realitatea TV şi Prima TV, iar la radio România Actualităţi, Europa FM, InfoPro şi Mix FM.

În ceea ce priveşte prezenţa formaţiunilor politice parlamentare în emisiunile de ştiri, Alianţa DA a fost cea mai mediatizată în martie, cu 51,9% din numărul intervenţiilor politice (din care PNL - 30%, iar PD - 21,9%), urmată de PSD - 21,2%, UDMR - 12,3%, PRM - 8,7% şi PC - 6%.

În celelalte emisiuni tv, în afară de jurnalele de ştiri, Crin Antonescu a fost persoana cea mai mediatizată (25 de prezenţe la posturile monitorizate), urmat de Ludovic Orban (24 de prezenţe), Cristian Diaconescu (23), Norica Nicolai (18) şi Adriean Videanu (18), informează Mediafax.

La ştirile posturilor de radio monitorizate Tăriceanu conduce în clasamentul în funcţie de numărul intervenţiilor (76), iar Băsescu este primul în ierarhia în funcţie de durata acestora (peste 42 minute în total în cele 73 de intervenţii).

Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close