Antena 3 CNN Politică Băsescu: Tăriceanu e iresponsabil

Băsescu: Tăriceanu e iresponsabil

Băsescu: Tăriceanu e iresponsabil
13 Apr 2007   •   11:21

Noi episoade în războiul dintre premier şi preşedinte. Administraţia Prezidenţială taxează prompt afirmaţiile premierului, făcute la Zagreb. Într-un comunicat emis de departamentul de comunicare al preşedinţiei, se arată că ?Administraţia Prezidenţială consideră că încercarea premierului de discreditare a preşedintelui României, în contextul unei întâlniri la Zagreb cu domnul Franco Frattini, vicepreşedinte al Comisiei Europene, este o probă de iresponsabilitate politică?. Această reacţie a fost provocată de declaraţiile premierului Tăriceanu, care spunea vineri dimineaţă că demisia lui Băsescu ar fi un gest de disperare şi o soluţie pentru a-şi apăra scaunul. În opinia lui Tăriceanu, ultimele declaraţii arată că acesta caută soluţii politicianiste ca să rămână în funcţie şi nu în interesul cetăţeanului.

Reacţia premierului Călin Popescu Tăriceanu
?Din nefericire, îmi este tot mai clar că preşedintele e preocupat mai mult de propria funcţie decât de interesul general al ţării. E trist să constat acest lucru deoarece consecinţele care vor apărea vor afecta într-o anumită măsură România?, a afirmat premierul Tăriceanu la Zagreb. Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că soluţionarea cât mai rapidă a procesului privind suspendarea din funcţie a şefului statului ar putea normaliza situaţia politică din România. Tăriceanu a apreciat că este dreptul preşedintelui să demisioneze din funcţie, arătând însă că ?menirea? şefului statului nu este de a introduce temeri la nivelul populaţiei.

Voiculescu: Băsescu să demisioneze înainte de suspendare
Dan Voiculescu, preşedintele PC, îi cere lui Traian Băsescu să demisioneze înainte de a fi suspendat, să scutească ţara de ruşinea suspendării. Voiculescu consideră ?o şmecherie? ameninţarea cu demisia după ce va fi suspendat.

Comunicatul preşedintelui Traian Băsescu
Administraţia prezidenţială constată cu o reală îngrijorare tendinţa evidentă a primului ministru Călin Popescu Tăriceanu de a exporta tensiunea politică internă, în a cărei generare a avut un important rol personal. Administraţia Prezidenţială consideră că încercarea premierului de discreditare a preşedintelui României, în contextul unei întâlniri la Zagreb cu domnul Franco Frattini, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar pentru justiţie, securitate şi libertate este o probă de iresponsabilitate politică.

Administraţia Prezidenţială apreciază că acest gest iresponsabil este unic în istoria postdecembristă a României şi provoacă prejudicii nemeritate ţării. În ultima perioadă, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a renunţat la lupta politică internă şi s-a dedicat în exclusivitate binelui public. Îi reamintim acestuia doar câteva din recentele decizii contrare interesului public: amânarea nejustificată a datei pentru alegerile euro-parlamentare, ruperea alianţei politice în numele căreia a putut prelua funcţia pe care o deţine în prezent şi construirea netransparentă a unei noi majorităţi.

REPLICA PREŞEDINTELUI BĂSESCU LA COMENTARIUL PREMIERULUI (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close