Antena 3 CNN Politică Becali, nou discurs în PE: Când vorbim de agricultură, vorbim de fiinţe vii, începând cu solul (VIDEO)

Becali, nou discurs în PE: Când vorbim de agricultură, vorbim de fiinţe vii, începând cu solul (VIDEO)

Becali, nou discurs în PE: Când vorbim de agricultură, vorbim de fiinţe vii, începând cu solul (VIDEO)
20 Oct 2009   •   22:04

George Becali se declară unul dintre eurodeputaţii care văd agricultura ca fiind o soluţie şi nu doar o cauză a schimbării climei. Într-un discurs de un minut, citit în Parlamentul European, acesta susţine că cei mai afectaţi de inundaţiile din Europa sunt, în primul rând, agricultorii. În plus, în opinia eurodeputatului român, "când vorbim de agricultură, vorbim de fiinţe vii, începând cu solul, continuând cu plantele şi, mai ales, cu copacii".

"Domnule preşedinte, mă număr printre deputaţii care cred că agricultura este o soluţie şi nu doar o cauză a schimbării climei. Cred că este chiar una dintre victime pentru că seceta şi inundaţiile tot mai frecvente din Europa ne afectează pe toţi, dar îi afectează mai întâi pe agricultori", şi-a început Becali discursul.

"Mă număr, de asemenea, printre deputaţii care cred că avem nevoie şi în viitor de o politică agricolă bună. Avem nevoie pentru a putea să dezvoltăm noi modele, noi moduri de producţie pentru a reface biodiversitatea agricolă şi domestică din care, la începutul acestui mileniu a pierdut deja 70%", a continuat acesta.

În cadrul discursului, eurodeputatul a subliniat faptul că, "atunci când vorbim de agricultură, vorbim de fiinţe vii, începând cu solul, continuând cu plantele şi, mai ales, cu copacii, cu pădurile şi cu păşunile".



"Mi-ar plăcea să cred că acest tip de mesaj, această abordare va fi prezentă la Copenhaga peste două luni. Şi ca politica Uniunii în acest domeniu va reflecta în mod concret, bugetar şi strategic tratarea agriculturii ca soluţie aşa cum suntem la începutul acestei intervenţii", a mai spus Becali, încheind cu aceeaşi sintagmă ca şi la discursul precedent rostit în PE: "Mulţumesc, aşa să ne ajute Dumnezeu!".

BECALI: CÂND VORBIM DE AGRICULTURĂ, VORBIM DE FIINŢE VII


George Becali a fost ales europarlamentar la începutul lunii iunie. Latifundiarul s-a confruntat, apoi, cu situaţia de a nu putea pleca din ţară, din cauza acuzaţiilor ce i-au fost aduse, respectiv săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate.

La sfârşitul lunii iunie, însă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis că europarlamentarul Gigi Becali poate să părăsească ţara, pentru a-şi exercita dreptul de a participa la lucrările Parlamentului European.

Primul discurs rostit de Becali în Parlamentul European a constat într-un text citit în aproximativ 50 de secunde.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: George Becali agricultura sol plante discurs
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close