Antena 3 CNN Politică Berceanu şi-ar dori suspendarea preşedintelui

Berceanu şi-ar dori suspendarea preşedintelui

Berceanu şi-ar dori suspendarea preşedintelui
17 Apr 2007   •   23:21

?Eu aş face tot ce e posibil să se producă suspendarea, pentru ca Băsescu să vină în faţa electoratului şi să se tranşeze odată treaba?. Afirmaţia îi aparţine lui Radu Berceanu, vicepreşedinte PD, care a declarat că ar dori să se ajungă la confruntarea finală din faţa electoratului. ?Tare mi-e teamă că şi domnului Băsescu i-ar plăcea, numai că e preşedintele României şi nu se poate juca cu astfel de chestiuni?, a precizat el.

Fostul ministru al Transporturilor a explicat că, în actualul context politic, liderii principalelor partide se tem cu adevărat de votul poporului. Mircea Geoană, preşedintele PSD, şi-a format în Parlament tot felul de cercuri şi este foarte puternic acolo, dar încrederea şi curajul îi scad brusc în faţa electoratului. Călin Popescu Tăriceanu, lider al liberalilor, ?când a fost vorba să facem anticipate s-a speriat brusc, la alegerile europene s-a speriat brusc iar acum tot aşa?, acuză Berceanu.

În aceste condiţii, preşedintele Traian Băsescu ar avea numai de câştigat din demersul suspendării, ?numai că e preşedintele României şi nu se poate juca cu astfel de chestiuni?. Pe de altă parte, Berceanu atrage atenţia că şefii de stat sunt votaţi de populaţie, căpătând o legitimitate şi o putere indiscutabilă. În comparaţie cu aceştia, premierii ?sunt negociaţi. Din cauza asta, cu aceştia se poate mult mai uşor discuta şi aranja, aşa cum e plăcerea politicienilor din România?.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close