Antena 3 CNN Politică Blaga: demiterea prefecţilor e un gest politic

Blaga: demiterea prefecţilor e un gest politic

Blaga: demiterea prefecţilor e un gest politic
02 Aug 2007   •   13:30

După ce şase prefecţi au fost schimbaţi miercuri din funcţie şi trei dintre ei au fost retrogradaţi, Vasile Blaga a declarat că aceasta este o lovitură grea pentru reforma în Administraţia Publică, total netransparentă. Gestul Guvernului este un alt exemplu de blocarea a descentralizării în administraţie, cred democraţii. Întâmplător sau nu, cinci dintre înalţii funcţionari înlocuiţi au fost, până anul trecut, membri ai PD. Guvernul a explicat că decizia nu are conotaţii politice. Niciunul dintre cei care au legături cu PD şi au fost schimbaţi din funcţie nu au fost apreciaţi negativ şi nici penalizaţi de la începutul anului, a declarat secretarul executiv al PD. Blaga a mai spus că prefecţii liberali care vor fi schimbaţi sunt cei care au criticat tabăra lui Tăriceanu.

Secretarul executiv al Partidului Democrat a acuzat şi PSD că nu a dorit niciodată să facă reformă în domeniul Administraţiei Publice, iar rapoartele anuale arată acest lucru. Cu toate acestea, PD nu a acceptat politizarea posturilor din administraţia publică şi nici demiterea subprefecţilor PSD. PD consideră că schimbarea din funcţie a prefecţilor este un gest politic.

Vasile Blaga a îndemnat prefecţii care au fost schimbaţi din funcţie să apeleze la justiţie pentru că acolo vor avea cu siguranţă câştig de cauză.

VASILE BLAGA: SCHIMBAREA PREFECŢILOR E UN GEST POLITIC

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close