Antena 3 CNN Politică Blaga: Trebuie să respectăm un principiu pentru a fi un partid puternic, cel al meritocraţiei

Blaga: Trebuie să respectăm un principiu pentru a fi un partid puternic, cel al meritocraţiei

Blaga: Trebuie să respectăm un principiu pentru a fi un partid puternic, cel al meritocraţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Mar 2013   •   21:35

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Vaslui, că trebuie insistuit un sistem prin care promovarea în partid şi funcţii publice să fie făcută prin propria muncă, fără ca unii să ajungă miniştri sau europarlamentari fără să fi fost o zi membri de partid.
   
Prezent, sâmbătă, la Vaslui, unde şi-a prezentat moţiunea pentru şefia partidului, Vasile Blaga a subliniat că PDL trebuie ca, pe viitor, să scape de oportuniştii care, fără să fi dus munca de jos din partid, au promovat pe funcţii publice importante.  
   
"Oamenii care sunt numiţi în funcţii trebuie să fie din rezerva de cadre a partidului şi din cei cu care începem de azi bătălia cu USL. Trebuie să respectăm un principiu pentru a fi un partid puternic, cel al meritocraţiei. Doar prin munca ta să promovezi în partid, şi nu prin alte mijloace. Nu merită promovaţi cei care ne ştiu numai când suntem la putere şi, dacă se poate, să ajungă direct miniştri sau europarlamentari, fără să fi fost deloc la partid", a spus Blaga, conform Mediafax.
   
Liderul PDL a arătat că, atunci când partidul se afla la guvernare, nu aveai loc de numeroasele maşini de lux parcate în curtea sediul central al PDL, iar acum "poţi să întorci şi autocarul fără nicio problemă".
   
"Un partid puternic este cel care se bazează pe miile lui de militanţi, pe fiecare dintre oameni, se bazează pe rezerva lui de cadre. În acest sens, voi propune partidului, cu un an înainte de alegeri, când se simte că va fi bine, să închidem porţile partidului. Dacă veniţi acum cu autocarul la Modrogan, puteţi să întoarceţi fără nicio problemă în curte. Dacă veţi veni prin 2016, Mercedes-urile vor fi până la Statuia Aviatorilor. Aşa cred că a fost şi în Vaslui şi peste tot în ţară", a adăugat Blaga.      
   
Aproximativ 200 de membri ai Organizaţiei Judeţene Vaslui a PDL au participat, sâmbătă, la prezentarea moţiunii "PDL - politica dincolo de lozinci" cu care Vasile Blaga şi-a anunţat candidatura la şefia partidului.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close