Antena 3 CNN Politică Boagiu: Sunt onorată de alegerea ca vicepreşedinte al PPE. România este în centrul Europei

Boagiu: Sunt onorată de alegerea ca vicepreşedinte al PPE. România este în centrul Europei

Boagiu: Sunt onorată de alegerea ca vicepreşedinte al PPE. România este în centrul Europei
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Oct 2012   •   16:29

Liderul PDL Anca Boagiu a declarat, joi, că este onorată de faptul că a fost aleasă vicepreşedinte al PPE la Congresul care s-a încheiat, menţionând că unul dintre scopurile organizării evenimentului la Bucureşti a fost recredibilizarea României după evenimentele politice din vară, informează Mediafax.

"Congresul PPE s-a încheiat. Din punctul  nostru de vedere, este un moment foarte important pentru România. Spun lucru acesta pentru că scopul nostru a fost şi acela de a recredibiliza România după evenimentele neplăcute care ne-au dus undeva în zona neagră şi de neparteneriat a unora dintre colegii noştrii din România",  a spus Anca Boagiu, într-o declaraţie de presă după alegerea ei în funcţia de vicepreşedinte al PPE.
   
Boagiu a arătat că cel mai important mesaj primit de la liderii europeni care au participat, miercuri şi joi, la Bucureşti, la Congresul PPE, este acela că "România este în centrul Europei".
   
Fostul ministru a vorbit despre prezenţa la Bucureşti a celor 16 şefi de state şi de guverne din PPE, menţionând că aceştia reprezentă mai mult de jumătate din membrii Consiliului European.
   
Boagiu a ţinut să sublinieze că această prezenţă dovedeşte că România este o ţară puternică şi binevenită în UE.
   
Anca Boagiu a fost aleasă, joi, vicepreşedinte al Partidului Popular European, de către Congresul PPE, aceasta urmând să deţină una dintre cele 10 astfel de funcţii.
   
În favoarea alegerii Ancăi Boagiu în funcţia de vicepreşedinte PPE au fost exprimate 274 de voturi.
   
Belgianul Wilfried Martens a fost ales miercuri preşedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani, la finalul primei zile a Congresului Popularilor Europeni de la Palatul Parlamentului, el fiind, de altfel, unicul candidat la funcţie.

×
Subiecte în articol: anca boagiu
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close