Antena 3 CNN Politică Boc: Dacă Ponta vrea să depună o plângere penală, să o depună împotriva "ministrului Ponta"

Boc: Dacă Ponta vrea să depună o plângere penală, să o depună împotriva "ministrului Ponta"

Boc: Dacă Ponta vrea să depună o plângere penală, să o depună împotriva "ministrului Ponta"
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Apr 2011   •   16:49

Premierul Emil Boc a declarat, luni, de la Palatul Parlamentului, că noua lege a salarizării profesorilor nu va plafona nici un venit, ci va face ca toţi profesorii din ţară să aibă acelaşi salariu, indiferent de judeţul în care îşi desfăşoară activitatea.

În cadrul aceluiaşi discurs, primul ministru s-a adresat lideruluui PSD Victor Ponta, pe care l-a invitat să facă o plângere penală împotriva "ministrului Ponta" din 2009, care şi-a dat avizul pentru două proiecte de blocare a majorării salariilor din invăţământ.

Şeful Guvernului a continuat, explicând că orice creştere salarială trebuie făcută cu o acoperire în economie şi că revenirea din recesiune se poate face doar dacă nu vom cădea în patima salariilor mărite, făcând paşi înapoi de la reforme. Boc a anunţat, încă o dată, că România nu îşi permite majorarea veniturilor profesorilor în anul 2011.

 


Premierul a infirmat, în acelaşi timp, zvonurile din presă potrivit cărora noua leger încălca hotărâri judecătoreşti, explicând că toţi cei care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţe, le vor primi în anii următori.

"Sentinţele judecătoreşti vor fi respectate, iar drepturile salariale vor fi achitate în anii următori, conform legii", a spus Boc în plenul Parlamentului.



×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc salarii profesori
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close