Antena 3 CNN Politică Boc: finanţarea învăţământului se face pe criterii politice

Boc: finanţarea învăţământului se face pe criterii politice

Boc: finanţarea învăţământului se face pe criterii politice
13 Aug 2007   •   13:35

Democraţii acuză Guvernul că finanţează învăţământul pe criterii politice, iar educaţia la nivel local este privată de fonduri. Boc îl acuză pe Tăriceanu că îşi asigură funcţia dând mită din bani publici PSD-ului. Din bugetul destinat educaţiei doar 7% din fonduri au mers către comunităţile conduse de PD. ?Guvernul Tăriceanu copiază cele mai negre practici ale Guvernului Năstase. România riscă să devină un stat bananier dacă se continuă aceste practici?, a precizat Boc. Liderul democraţilor crede că PSD recurge la şantaj pentru a obţine fonduri pentru primarii săi.

Vânzarea imediată cu banii jos a locuinţelor ANL nu este o soluţie bună, deoarece tinerii care stau în chirie în aceste case, nu au fondurile necesare pentru a le cumpăra integral, susţine Emil Boc. PD susţine că aceste locuinţe ar trebui vândute chiriaşilor în rate şi că fondurile ar trebui să fie administrate la nivel local.

Preşedintele democraţilor a anunţat că membrii PD se vor întâlni la începutul lunii septembrie pentru a stabili o strategie în privinţa alegerilor europarlamentare. Acesta a făcut apel încă odată la Guvern pentru stabilirea datei euroalegerilor.

BOC ACUZĂ GUVERNUL  

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close