Antena 3 CNN Politică Boc: Legea reponsabilităţii fiscale ar trebui adoptată până la sfârşitul lunii martie (VIDEO)

Boc: Legea reponsabilităţii fiscale ar trebui adoptată până la sfârşitul lunii martie (VIDEO)

Boc: Legea reponsabilităţii fiscale ar trebui adoptată până la sfârşitul lunii martie (VIDEO)
Sursa foto: emil boc
01 Feb 2010   •   17:45

Premierul Emil Boc a prezentat luni în faţa Senatului priorităţile Guvernului. Boc a vorbit despre necesitatea modernizării clasei politice, prin punerea în aplicare a rezultatului de la referendumul organizat în noiembrie anul trecut, dar şi depsre principalele proiecte de legi care se află în prezent pe masa guvernului şi a Parlamentului şi care trebuie adoptate cât mai repede.

Printre priorităţi se numără, potrivit lui Emil Boc, reforma sistemului de pensii, proiect de lege care ar trebui să fie adoptat până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

Legea responsabilităţii fiscale, un alt proiect aflat în prezent în dezbatere la Senat va introduce disciplina fiscală, rigoarea în modul în care Ministerul de Finanţe gestionează banul public, potrivit premierului. Această lege presupune adoptarea proiectului de lege privind strategia fiscală bugetară pentru 2011-2013, ?o lege foarte sănătoasă pentru administrarea banului public din România?. Premierul a cerut ca până la sfârşitul lunii martie să fie adoptat acest proiect.



De asemenea, Boc a amintit printre priorităţi proiectul de lege privind îmbunătăţirea controlului asupra cheltuililor făcute de autorităţile locale, dar şi proiectuli legii educaţiei naţionale, care presupune modernizarea educaţiei. ?Vrem să ne asigurăm că programa de învăţământ va fi reanalizată, să nu pună accent pe componente cantitative ci pe componente calitative, învăţământ centrat pe competenţă? a spus Emil Boc.

La capitolul Justiţie, priorităţile sunt adoptarea codului de procedură penală şi civilă. Fără ele cele două coduri adoptate anul trecut nu pot fi aplicate. ?După adoptarea codurilor de procedură penală şi civilă, avem nevoie de o lege de aplicare a codului penal şi civil? a spus premierul.

El a amintit care sunt priorităţile guvernului din punct de vedere economic: locurile de muncă, investiţiile, relansarea economică, ieşirea din criză. Până în luna martie se doreşte adoptarea unui proiect de lege care să transforme impzitul minim în impozit forfetar, pentru anumite domenii de activitate ?acolo unde evaziunea fiscală nu poate fi combătută altfel?.

Emil Boc a anunţat că programul Prima Casă va continua în forma actuală până pe 15 februarie, dată de la care va fi direcţionat pe locuinţe contruite de la zero. Potrivit premierului, până azi au fost soluţionate 14.000 de cereri, cuantumul total al garanţiilor acordate de stat ridicându-se la 595 milioane de euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc prioritati Senat
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close