Antena 3 CNN Politică Boc: România îşi menţine obiectivul de aderare la zona euro în 2015

Boc: România îşi menţine obiectivul de aderare la zona euro în 2015

Boc: România îşi menţine obiectivul de aderare la zona euro în 2015
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Apr 2011   •   18:43

Guvernul a decis, vineri, prin aprobarea programului de convergenţă, ca România să îşi menţină obiectivul de aderare la zona euro în 2015, a declarat premierul Emil Boc, potrivit Agerpres.

"Nu avem niciun fel de motiv ca astăzi să renunţăm la acest obiectiv. România şi-a îndeplinit şi îşi îndeplineşte prin măsurile pe care le-a luat şi le ia motivele în vederea aderării la euro în 2015. Cu alte cuvinte, prin ceea ce facem astăzi facem ce trebuie ca România să adere în 2015 la zona euro. (...) România şi-a pregătit terenul necesar pentru a adera la zona euro, cu condiţia să nu facă paşi înapoi în anii următori", a spus prim-ministrul Boc.

Pentru a putea atinge obiectivul din programul de convergenţă, Guvernul şi-a fixat ca elemente ale consolidării fiscale cel puţin următoarele obiective - ţinta de deficit bugetar de 3% în 2012, îmbunătăţirea politicii în domeniul investiţiilor, continuarea politicii de reducere şi de prevenire a apariţiei de arierate noi şi asigurarea unei creşteri sustenabile pe termen mediu, a evidenţiat premierul.

"Trecerea la euro înseamnă şi dobânzi mai mici pentru populaţie şi cred că şi românul, cetăţean obişnuit, are de câştigat din această trecere la euro", a afirmat şeful Guvernului.

Prim-ministrul a arătat că decizia Executivului a fost luată după consultări cu preşedintele Traian Băsescu şi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Totodată, în şedinţa de vineri s-a stabilit înfiinţarea unui Comitet interministerial pentru trecerea la euro, preşedinţia acestuia urmând să fie asigurată de premier, iar vicepreşedinte este guvernatorul BNR. Comitetul interministerial va monitoriza îndeplinirea obligaţiilor astfel ca România să fie pregătită în 2015 pentru aderarea la zona euro.

×
Subiecte în articol: zona euro Emil Boc dobanzi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close