Antena 3 CNN Politică Boc vs. Guşă: 'Raportul PIN e ridicol'

Boc vs. Guşă: 'Raportul PIN e ridicol'

Boc vs. Guşă: 'Raportul PIN e ridicol'
11 Mai 2007   •   16:45

Primarul Clujului, Emil Boc, a catalogat acuzaţiile care i se aduc în raportul Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), condus de Cozmin Guşe, drept ridicole, calomnioase şi ridicole, transmite Rompres. 'Vreau să îi asigur pe clujeni şi întreaga opinie publică că, de la câştigarea mandatului de primar al municipiului Cluj-Napoca, toate contractele de achiziţii publice ale Primăriei au fost adjudecate şi încheiate cu respectarea strictă, riguroasă şi deplină a legii', a spus Boc, prin intermediul unui comunicat transmis, vineri, presei.

'Nu am intenţia să port un dialog sau să deschid o polemică cu autorii acuzaţiilor, pe care îi consider lipsiţi de argumente şi doar toboşari de ocazie în campania electorală. Îi asigur pe cetăţenii municipiului Cluj-Napoca că în oraşul lor nu există firme abonate la câştigarea de licitaţii. Singurul criteriu care contează este preţul, capacitatea şi competenţa pe care firmele participante le prezintă în procesul achiziţiilor publice', a mai declarat Boc. Pentru a demonstra că nu face parte dintr-o încrengătură de interese şi nu a facilitat contractarea unor lucrări pe bani publici pentru persoane care fac parte din grupul apropiat de PD, Emil Boc a dat ca exemplu societatea PA&CO, care aparţine omului de afaceri Costel Căşuneanu şi care a pierdut licitaţia organizată în 2006 pentru realizarea unei centuri ocolitoare a Clujului. Lucrarea presupune o investiţie de 20 de milioane de lei.

Ultima firmă la care a făcut referire este cea despre care reprezentanţii PIN au afirmat în raport că a câştigat un contract pentru amenajarea mai multor locuri de joacă în Cluj, iar ulterior în firmă a fost cooptată Liliana Călin, despre care presa a scris în ultimele zile că ar avea o legătură cu primarul Emil Boc. 'Toate alegaţiile cuprinse în materialul prezentat de PIN sunt speculaţii fără niciun argument, singurul scop al autorilor fiind cel de a induce în eroare opinia publică. Acţiunea PIN este una de campanie electorală, legată de apropiatul referendum, ocazie cu care acest partid doreşte cu orice preţ să îi denigreze pe apropiaţii preşedintelui Traian Băsescu, recurgând la cele mai diversioniste arme.

Rompres

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close