Antena 3 CNN Politică Briefing MAE. Cioroianu a trecut să salute presa

Briefing MAE. Cioroianu a trecut să salute presa


Briefing MAE. Cioroianu a trecut să salute presa
12 Apr 2007   •   18:05

Apariţie surpriză a noului ministru de Externe, Adrian Cioroianu, la briefingul de joi al Ministerului pe care îl conduce. Ministrul a intrat pe neaşteptate în sala în care se desfăşura conferinţa... doar pentru a saluta ziariştii. A profitat însă de ocazie pentru a vorbi despre proiectele pe care vrea să le pună în practică. Adrian Cioroianu a promis o conferinţă de presă peste două săptămâni, şi a rugat presa să nu-l mai asalteze cu invitaţii pentru că... politica externă nu se poate face la televizor.

În absenţa ministrului, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Corina Vinţan, s-a referit la două subiecte importante ale momentului: diferendul dintre Ambasada României la Londra şi postul britanic de televiziune BBC, în cazul românului din Hyde Park, şi cazul jurnalistului român reţinut în Rusia, după ce a făcut o glumă neinspirată pe aeroport.

Walter Ghidibacă va reveni luni în ţară şi va merge direct la Cluj, după ce a petrecut cinci luni într-o colonie de muncă din Rusia, pentru că a declarat la aeroport că are o bombă în rucsac. În ce priveşte scandalul BBC, cazul rămâne deschis, în lipsa unei poziţii oficiale din partea postului britanic.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close