Antena 3 CNN Politică Buget mărit cu 2000% pentru reparaţiile Camerei Deputaţilor

Buget mărit cu 2000% pentru reparaţiile Camerei Deputaţilor

Buget mărit cu 2000% pentru reparaţiile Camerei Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Dec 2015   •   10:08

 Cifre controversate in proiectul de buget. Deputaţii au nevoie de reparaţii capitale în an electoral. Cel puţin aşa arată sumele din documentul pus de guivern in dezbatere publica. 

 
Majorarea faţă de anul acesta este uriaşă. O crestere de 2.000% faţă de 2015. Si Administraţia Prezidenţială face economie la materialele de curăţenie, dar a vrut mai mulți bani pentru hrana animalelor. 
 
Reporterul Antena 3, Maria Toader, explică:


Cabinetul Cioloș a împărțit banii pe anul viitor la instituțiile publice în funcție de ce solicitări au fost făcute. Interesantă este organizarea internă a unora dintre acestea când vine vorba de heltuielile cu buurile și serviciile, dar și cele de protocol și cu deplasările.
 
Spre exemplu, Administrația Prezidențială face economie la materialele de curățenie, dar a vrut mai mulți bani pentru hrana animalelor. Președinția a primit mai puțini bani față de execuția preliminată pe 2016 și pentru deplasările externe. Cheltuielile de protocol rămân la o cotă identică cu anul în curs.
 
Suprize avem la Camera Deputaților și la Senat. Parlamentul este un mare consumator de bunuri și servicii și au creșteri de peste 20% în cazul ambelor Camere. Mai mult, Camera Deputaților primește peste 9 milioane de lei bani pentru reparații curente, o creștere de 2.000% față de anul
acesta. 
 
Și Serviciile au cheltuieli interesante pe aceste capitole.Spre exemplu, Administrația Prezidențială face economie la materialele de curățenie, dar a vrut mai mulți bani pentru hrana animalelor.

 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close