Antena 3 CNN Politică Cabinetul Tăriceanu e nemulţumit de DNA

Cabinetul Tăriceanu e nemulţumit de DNA

Cabinetul Tăriceanu e nemulţumit de DNA
23 Mai 2007   •   12:45

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, miercuri dimineaţa, cu mai mulţi miniştri, unul dintre posibilele subiecte discutate fiind reclamaţiile mai multor şefi de ministere privind implicarea nejustificată a DNA în activitatea instituţiilor pe care le conduc. La întâlnire au participat miniştrii Justiţiei, Internelor, Sănătăţii şi secretarul general al Guvernului, au declarat pentru Mediafax surse ministeriale.

Tăriceanu doreşte centralizarea cazurilor în care procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) au intervenit în deciziile politice ale Guvernului sau au început ori pregătit anchete pe criterii considerate politice, şi nu de natură penală. Finalitatea acestui demers ar putea fi elaborarea unui protest oficial către CSM.

Ministrul de stat Marko Bela a atenţionat miniştrii, în ultima şedinţă de Guvern, că UDMR nu va mai sprijini măsurile Cabinetului dacă nu există o solidaritate împotriva acţiunilor DNA de anchetare a unor demnitari ai formaţiunii "pe criterii politice şi etnice", pentru decizii adoptate în Executiv. Călin Popescu Tăriceanu a arătat în aceeaşi şedinţă că procurorii adoptă un comportament dictatorial prin care se amestecă nejustificat în proiectele Executivului aplicate în baza programului de guvernare.

"Tăriceanu a amintit inclusiv faptul că procurorii refuză să comunice cu Guvernul şi Parlamentul, dar îl înştiinţează în prealabil pe şeful statului asupra unor dosare", au arătat sursele citate de Mediafax.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close