Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu anunță că știe cauza pentru care Guvernul Orban a fost demis: „Ieri aș fi pariat că nu trece”

Călin Popescu Tăriceanu anunță că știe cauza pentru care Guvernul Orban a fost demis: „Ieri aș fi pariat că nu trece”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că marți ar fi pariat că Executivul Orban avea toate șansele să nu fie demis, dar avalanșa de ordonanțe au condus la trecerea moțiunii.

Călin Popescu Tăriceanu anunță că știe cauza pentru care Guvernul Orban a fost demis: „Ieri aș fi pariat că nu trece”
Sursa foto: foto: captura Antena 3
05 Feb 2020   •   17:03

„Ieri, dacă cineva m-ar fi întrebat, aş fi pariat că moţiunea nu trece. Ceea ce s-a întâmplat în după-amiază şi seara zilei de ieri cu avalanşa aceasta de ordonanţe, cred că a făcut să se schimbe balanţa. Gestul Guvernului condus de domnul Orban de a adopta acest teanc de ordonanţe, după părerea mea, a fost picătura care a umplut paharul. Dincolo de eleganţa sau neeleganţa gestului, care este unul de sfidare a Parlamentului, este ceva mult mai grav şi anume faptul că o astfel de modalitate de guvernare subminează singura instituţie democratică care este Parlamentul. Eu, ca om cu vechi state în Parlament şi care respect şi Constituţia şi democraţia parlamentară, nu pot să fiu de acord cu asemenea modalitate de a guverna, mai ales atunci când eşti guvern minoritar”, a declarat Tăriceanu, la TVR 1.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susținută de UDMR, împotriva Guvernului Orban, a trecut în Parlament cu 261 de voturi favorabile, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close