Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: În pofida strigăturilor din piaţă, vrem să întărim independenţa justiţiei

Călin Popescu Tăriceanu: În pofida strigăturilor din piaţă, vrem să întărim independenţa justiţiei

Călin Popescu Tăriceanu: În pofida strigăturilor din piaţă, vrem să întărim independenţa justiţiei
07 Dec 2017   •   18:14

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la Arad, cu privire la protestele din ţară, că “în pofida strigăturilor şi ţipuriturilor din piaţă, vrem să întărim independenţa justiţiei”. “Fantezia celor care manifestă n-are probabil o limită”, a spus Tăriceanu.

“Pachetul de legi de reformă a justiţiei are următorul scop, în pofida sloganurilor pe care le strigă unii protestatari: urmăreşte consolidarea independenţei justiţiei, întărirea capacităţii justiţiei de a fi independentă, scoaterea de sub influenţa politică a numirilor în funcţii înalte din Procuratură din zona politică. Deci, în pofida strigăturilor şi ţipuriturilor din piaţă, vrem să întărim independenţa şi nu cum încearcă unii să spună, că vrem control politic. Controlul politic înseamnă numirea lor de către preşedinte, care este politic, şi nu de către CSM, şi ceea ce vrem noi este să punem CSM-ul să facă aceste numiri”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Tariceanu piata independenta justitie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close