Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, scenariu sumbru: Cred că guvernanții plănuiesc din nou închiderea totală după alegeri. Ce a mai rămas din economie va ajunge pe butuci

Tăriceanu, scenariu sumbru: Cred că guvernanții plănuiesc din nou închiderea totală după alegeri. Ce a mai rămas din economie va ajunge pe butuci

Călin Popescu Tăriceanu, fost preşedinte ALDE şi proaspăt membru Pro România, crede că guvernanţii plănuiesc închiderea ţării după alegerile parlamentare, motivând acest scenariu prin refuzul autorităţilor de a testa masiv populaţia pentru COVID-19.

Tăriceanu, scenariu sumbru: Cred că guvernanții plănuiesc din nou închiderea totală după alegeri. Ce a mai rămas din economie va ajunge pe butuci
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    29 Oct 2020   •   13:20

Tăriceanu, fost premier al României, spune că s-a văzut că izolarea şi carantinarea nu au efecte în ce priveşte limitarea infectării cu coronavirus, astfel că soluţia ar fi testarea masivă. 

Deşi nu este ieftină, costă mai puţin decât închiderea ţării, apreciază politicianul.

Tăriceanu: Soluția de a închide școli, fabrici și localități pentru că din 1.000 de oameni sunt 3 infectați e o prostie

"Înțeleg din ce în ce mai puțin din așa-zisa strategie a guvernului Orban de luptă împotriva COVID-19! După ce au văzut că strategia cu izolarea și carantinarea nu produce efecte pozitive, nu înțeleg de ce nu se mișcă rapid în direcția testării masive și constante a populației. Ideea asta că testele rapide nu sunt bune, că dau rateuri etc, toate sunt scuze pentru copii. Nu or fi perfecte, dar măsurile lor sunt?

Soluția de a închide școli, fabrici și localități pentru că din 1.000 de oameni sunt 3 infectați, deci se aprinde becul la semaforul roșu, este o prostie. Măsurile de izolare trebuie luate pentru cei pozitivi, nu pentru cei sănătoși.

În ședința de guvern de ieri am auzit ce fel de planuri au cu privire la testele rapide. Ridicole! Se lăudau că au cumpărat 49.000 de teste rapide! Păi astea nu ajung nici la mine în Ciofliceni! România are nevoie de zeci de milioane de teste rapide! Pentru că trebuie să testăm continuu. În școli, în sistemul medical, în sistemele vitale (energie, alimentație, servicii publice etc), în zonele de risc etc.

Tăriceanu: Oricât de mult pare că ar costa testarea masivă, e mai ieftin decât costurile închiderii țării

Oricât de mult pare că ar costa, aceste costuri sunt mult mai mici în comparație cu costurile închiderii țării! Banii pe care vor trebui să-i dea pentru șomaj, pentru susținerea companiilor muribunde sunt mult mai mari decât costurile testării permanente.

Refuzul de a testa masiv, refuzul de a se pregăti pentru o asemenea soluție, mă fac să cred că după alegerile din 6 decembrie guvernanții plănuiesc din nou o închidere totală pentru 2-3 luni. Și ăla va fi momentul când și ce a mai rămas din economie va ajunge pe butuci!", a scris Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu testare
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close