Antena 3 CNN Politică Cataramă se lansează joi în cursa pentru şefia PNL: Susţin intrarea la guvernare alături de PDL

Cataramă se lansează joi în cursa pentru şefia PNL: Susţin intrarea la guvernare alături de PDL

Cataramă se lansează joi în cursa pentru şefia PNL: Susţin intrarea la guvernare alături de PDL
Sursa foto: Viorel Cataramã
02 Feb 2010   •   17:47

Liberalul Viorel Cataramă îşi menţine intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al PNL, pe care o va anunţa oficial, joi, pogramul său având ca obiectiv principal intrarea la guvernare alături de PDL.
"Da, voi candida la funcţia de preşedinte. Este dreptul meu să candidez şi să promovez un program conform cu apariţiile mele publice", a susţinut Viorel Cataramă, citat de Mediafax.
Liberalul a afirmat că are ca obiectiv intrarea partidului la guvernare cu PDL. Anunţul candidaturii sale va fi făcut oficial, joi, într-o conferinţă de presă.
"În esenţă, eu susţin intrarea la guvernare alături de PDL. În acest moment este vorba de soarta PNL, de existenţa lui pe scena politică. Eu consider că dacă nu intră la guvernare alături de PDL cele două partide mari vor schimba Legea electorală şi vor scoate PNL de pe scena politică din Parlament. Asta e cea mai mare primejdie, iar prin forţe proprii în acest moment PNL nu poate să elimine decalajul de pe locul trei faţă de primele două partide. Indiferent de declaraţiilor unor lideri politici ai PNL în acest moment", a menţionat Cataramă.
Întrebat când va începe campania electorală, Viorel Cataramă a menţionat că va începe să discute cu colegii liberalii despre susţinerea sa după ce îşi va anunţa oficial candidatura.

Nu este pentru prima oară când Cataramă reia ideea reconcilierii PDL-PNL sub forma unui posibil tandem de guvernare. După ruperea Alianţei D.A., Viorel Cataramă a propus conducerii PNL reconcilierea cu Traian Băsescu şi Partidul Democrat, refacerea alianţei şi formarea unui guvern PNL-PD, precum şi fuziunea partidului cu PLD, până la alegerile europarlamentare.

În interiorul PNL, încă din 2006, Viorel Cataramă dorea suspendarea conducerii partidului şi numirea unui prim-ministru din partea PD, deoarece, potrivit viziunii sale, în acel moment Partidul Democrat era "principala forţă politică a Alianţei".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Viorel Catarama
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close