Antena 3 CNN Politică Ce a discutat Tăriceanu cu liderul grupului ALDE din PE: Mi-a spus „Ne-ai criticat”/ Ce i-a răspuns preşedintele Senatului

Ce a discutat Tăriceanu cu liderul grupului ALDE din PE: Mi-a spus „Ne-ai criticat”/ Ce i-a răspuns preşedintele Senatului

Ce a discutat Tăriceanu cu liderul grupului ALDE din PE: Mi-a spus „Ne-ai criticat”/ Ce i-a răspuns preşedintele Senatului
de S.T.    |    21 Noi 2018   •   16:59

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat miercuri că i-a comunicat liderului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, că România rămâne ataşată valorilor europene şi că nu există o dispută internă pe statul de drept, ci una între Putere şi Opoziţie.

„Am avut posibilitatea să-i arăt (...) care sunt punctele în dispută ridicate de rezoluţia din PE, care este poziţia Comisiei de la Veneţia, care este poziţia noastră, inclusiv prin adoptarea Ordonanţelor 90 şi 92, demonstrând în acest fel că există toată disponibilitatea din partea actualei majorităţi şi a Guvernului de a ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia (...), care dovedeşte tocmai soliditatea ancorării noastre în valorile statului de drept, în valorile europene şi principiile pe care este construită UE. Facem parte dintr-o mare familie europeană şi această disponibilitate este dovada cea mai bună că nu există vreun dubiu, aşa cum încearcă Opoziţia să sugereze. Nu este o dispută pe statul de drept, ci o dispută pe majoritate şi Opoziţie. Subiectul 'statul de drept' - exportarea lui la nivelul PE - poate crea o emoţie care să ducă la adoptarea unor concluzii care nu sunt întotdeauna bazate pe cele mai reale şi actuale elemente", a afirmat Tăriceanu.

El a menţionat că a discutat atât cu liderul ALDE din PE, dar şi cu preşedintele PE, Antonio Tajani, care sunt priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE, în special legate de Brexit sau de politica de coeziune.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în discuţiile de miercuri cu Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE în PE i-a transmis că a criticat ALDE european. În replică, Tăriceanu i-a comunicat că nu a făcut acest lucru, ci a arătat că are „o mare dezamăgire” legată de Rezoluţie.

Preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice din PE se află într-o vizită la Bucureşti, în pregătirea Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: Guy Verhofstadt Tariceanu
Parteneri
Casa Națională de Pensii, anunț important pentru toți pensionarii!
x close