Antena 3 CNN Politică Ce să mai facem cu banii europeni? Elena Udrea cumpără smartphone-uri pentru angajaţii MT

Ce să mai facem cu banii europeni? Elena Udrea cumpără smartphone-uri pentru angajaţii MT

Ce să mai facem cu banii europeni? Elena Udrea cumpără smartphone-uri pentru angajaţii MT
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
de O.P.    |    23 Noi 2011   •   06:24

 Bani europeni pentru telefoane mobile. Este noua achiziţie a ministerului condus de Elena Udrea. 50.000 de euro se plătesc pentru 190 de smartphone-uri. Norocoşii sunt angajaţii  Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional.

Angajaţii Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional vor primi smartphone de serviciu de ultimă generaţie. Şefii, mobile de top, de aproape trei mii de lei bucata. Angajaţii, ceva mai ieftine, de numai 500 de lei bucata. În total, 162 de mobile.

Asigurarea performanţei în procesul de atragere a fondurilor europene presupune şi asigurarea unor dotări şi mijloace tehnice adecvate pentru personalul care gestionează programele operaţionale europene", explică oficialii Ministerului Dezvoltării la cererea Antenei 3.

Ministerul Dezvoltării susţine că telefoanele sunt destinate numai şefilor.

Personalul de conducere implicat în derularea POR va beneficia de aparate de tip smartphone. Este vorba de angajaţii care efectuează în mod frecvent deplasări în interes de serviciu, iar pe durata acestora este esenţial să aibă acces la informaţiile necesare în procesul decizional şi la mijloace de comunicare eficiente.

Telefoanele mobile au fost achiziţionate prin licitaţie, iar preţul total e mai mic decât cel estimat iniţial, de 50.000 de euro. Pentru minister e o licitaţie ca oricare alta. Chiar dacă a dat atât de multe date tehnice în caietul de sarcini încât cei care se ocupă de verificarea achiziţiilor publice îşi pun întrebarea dacă nu a fost vizat un anumit vânzător. Era nevoie numai de preţ, spun surse ANRMAP. Ministerul precizează că totul este legal.



×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close