Antena 3 CNN Politică Cine conduce Guvernul? Posibili premieri

Cine conduce Guvernul? Posibili premieri

Cine conduce Guvernul? Posibili premieri
07 Iun 2007   •   07:59

Lupta pentru postul de prim-ministru a început între PSD, PD şi preşedinţie, chiar înainte ca Tăriceanu să plece de la Palatul Victoria. În timp ce Băsescu insistă să pună în fruntea Guvernului pe Vasile Blaga sau pe Monica Macovei, PSD supralicitează cu Mircea Geoană premier. Jurnaliştii de la ?Cotidianul? prezintă în ediţia de joi mai multe variante de posibili prim-miniştri.

Primul pas către schimbarea Executivului a fost făcut de Traian Băsescu, care i-a convocat din nou la Cotroceni pe preşedinţii partidelor parlamentare, la consultări pentru demiterea lui Tăriceanu. Traian Băsescu vrea acum un Guvern nou, format din PNL, PD şi PLD. După o întâlnire pe care a avut-o la Guvern cu premierul, Viorel Hrebenciuc a declarat pentru ?Cotidianul? că oferta PSD la aceste negocieri este un guvern minoritar condus de preşedintele partidului, Mircea Geoană.

De cealalată parte, surse de la Palatul Cotroceni susţin că şeful statului nu agreează ideea ca preşedintele PSD să fie premier, ci insistă pe două nume: Vasile Blaga sau Monica Macovei. Un alt posibil candidat la fotoliul de premier este liberalul Mihai Răzvan Ungureanu, asta dacă se va ajunge la o înţelegere cu PNL.

Singura condiţie pusă de şeful statului social-democraţilor este debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la Palatul Victoria. Dacă în urma negocierilor se va ajunge la varianta în care Mircea Geoană să fie desemnat premier, PD va susţine Guvernul PSD din umbră, dar fără să îşi asume această apropiere politică, mai scrie ?Cotidianul?.

Posibili premieri:
Din partea PSD - Mircea Geoană (preşedinte al PSD)
Din partea Preşedinţiei - Vasile Blaga (fost ministru al Administraţiei şi Internelor în Cabinetul Tăriceanu 1)
- Monica Macovei (fost ministru al Justiţiei în Cabinetul Tăriceanu 1)
- Mihai Răzvan Ungureanu (fost minsitru de Externe în Cabinetul Tăriceanu 1)

Antena 3

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close