Antena 3 CNN Politică Cine susţine moţiunea de cenzură a PD?

Cine susţine moţiunea de cenzură a PD?

Cine susţine moţiunea de cenzură a PD?
29 Mai 2007   •   13:15

Iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu anunţată de PD împarte scena politică în mai multe tabere. Cum era de aşteptat, reprezentanţii PLD au anunţat că susţin ideea unei moţiuni iniţiată împotriva actualului executiv, iar Partidul Social Democrat, Partidul Conservator şi Partidul România Mare îşi vor face publică decizia în această privinţă numai după ce vor vedea textul moţiunii. UDMR a dat un răspuns categoric, în sensul că nu suţine demersul iniţiat de PD.

Partidul Democrat a anunţat, imediat după consulatările de la Cotroceni, că va depune o moţiune de cenzură împotrica guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Democraţii şi liberal-democraţii mai au nevoie de încă 15 semnături pentru demersul lor. Ei speră să obţină susţinerea necesară de la parlamentarii independenţi şi de la partidele care şi-au anunţat deja intenţia în acest sens. Astfel, moţiunea ar putea fi prezentată în Parlament săptămâna viitoare.

Social democraţii vor lua o decizie numai în momentul în care PD va stabili care este tactica politică, în perioada următoare. Liderul PSD, Mircea Geoană, spune că democraţii nu pot susţine votul uninominal şi, în acelaşi timp, să iniţieze o moţiune de cenzură.

La rândul lor, şi conservatorii doresc să consulte argumentele pe baza cărora va fi depusă moţiunea de cenzură, anunţând că relaţiile cu democraţii rămân aceleaşi ca şi până acum.

Şi Partidul România Mare va lua o decizie numai după ce va cunoaşte textul moţiunii. În plus, vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, susţine că formaţiunea din care provine e obligată prin statut să analizeze îndeaproape orice moţiune de cenzură.

Singurul răspuns categoric vine de la UDMR, care respinge gestul PD şi PLD. Pentru formaţiunea lui Marko Bela nu ar fi un gest de moralitate să fii în Guvern şi să votezi împotriva Guvernului.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close