Antena 3 CNN Politică Cioroianu: Băsescu este chinuit de un demon interior

Cioroianu: Băsescu este chinuit de un demon interior

Cioroianu: Băsescu este chinuit de un demon interior
20 Iun 2007   •   23:40

Ministrul de Externe se plânge de duplicitatea preşedintelui, într-un interviu acordat ziarului ?Cotidianul?. Mai mult, Adrian Cioroianu spune că omul Băsescu este chinuit de un demon interior şi este din ce în ce mai singur. Intervievat de ?Cotidianul? la scurt timp după vizita îndelung comentată şi criticată în Statele Unite, şi chiar în ajunul Consiliului European de la Bruxelles, ministrul de Externe a fost întrebat ce relaţie are cu preşedintele Traian Băsescu şi cine stabileşte linia politicii externe.

Ministrul de Externe a răspuns: ?Dumnealui poate spune ce vrea, eu fac ceea ce trebuie. Mă consult cu dumnealui, dar ceea ce mă deranjează este că dumnealui este mai cooperant în discuţiile faţă-n faţă sau la telefon decât în ieşirile publice. Cădem sau nu de acord asupra unor probleme, după care mesajul dumnealui în public este că eu nu sunt pregătit. M-am săturat de duplicitatea asta. Dacă are nemulţumiri, ar trebui să mi le spună în faţă. Eu respect instituţia numită Preşedinte, dar cred că omul Băsescu este chinuit de un demon interior şi că omul Băsescu este din ce în ce mai singur".

Întrebat despre cum sunt privite în afară conflictele de pe scena politică de la noi, ministrul de Externe declară că ?lumea vede foarte bine că miza în România este una minoră: doborârea primului-ministru şi a unui partid numit PNL. Şi e păcat că preşedintele nu are alt proiect fundamental?.

Citiţi articolul complet în Cotidianul

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close