Antena 3 CNN Politică Cioroianu explică: a discutat 35 de minute cu Condoleeza

Cioroianu explică: a discutat 35 de minute cu Condoleeza

Cioroianu explică: a discutat 35 de minute cu Condoleeza
18 Iun 2007   •   17:43

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat la Antena 3, că discuţia pe care a avut-o la Washington cu secretarul de stat american, Condolezza Rice, a durat 35 de minute, iar imaginile difuzate de presa română provin de fapt din şedinţa foto organizată în prealabil. Ziarele româneşti l-au criticat dur pe ministrul Cioroianu după vizita pe care a avut-o în Statele Unite, apreciind că prestaţia acestuia în timpul convorbirii cu Condoleezza Rice a fost lamentabilă.

Într-o intervenţie telefonică avută în emisiunea "Zig-Zag cu Ion Cristoiu", ministrul de Adrian Cioroianu a explicat cum au decurs lucrurile la Washington, unde s-a întâlnit cu secretarul de stat Condoleezza Rice. Cioroianu este revoltat de modul în care au fost interpretate lucrurile în ţară şi spune că este vorba despre o lucrătură, dar nu ştie cine sunt autorii ei. Mai mult, acesta a explicat că în astfel de situaţii staffurile delegaţiilor convin ca demnitarii să nu facă declaraţii, ci doar să aibă o atitudine protocolară.

Despre intervenţia Condoleezzei Rice, Cioroianu a explicat că, de fapt, a fost un semnal diplomatic pe care secretarul de stat american a vrut să-l dea presei şi că a profitat de acea întâlnire pentru a prezenta poziţia guvernului american faţă de explozia unei moschei, din acea dimineaţă.

Adrian Cioroianu a mai explicat că niciunul dintre jurnaliştii români care au fost martorii acestui moment nu au fost întrebaţi de colegii de breaslă din ţară şi că asemenea comportamente nu fac decât să afecteze credibilitatea presei.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close