Antena 3 CNN Politică Cioroianu: România ascultă de NATO în raport cu Rusia

Cioroianu: România ascultă de NATO în raport cu Rusia

Cioroianu: România ascultă de NATO în raport cu Rusia
26 Iul 2007   •   07:53

Comisiile reunite pentru politică externă şi de apărare din Senat l-au audiat joi pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, în legătură cu efectele retragerii Rusiei din Tratatul privind Forţele Convenţionale în Europa. Cioroianu a precizat că problema nu este una bilaterală între Români şi Rusia, iar ţara noastră nu poate avea o poziţie independentă în aceeastă problemă, ci va avea aceeaşi atitudine faţă de acţiunile Moscovei ca şi celelelate ţări membre NATO.

Ministrul de Externe a ţinut să precizeze că României nu i s-a impus un anumit punct de vedere cu privire la subiectul retragerii Rusiei din Tratat. Totodată, el a spus că Rusia s-a arătat nemulţumită de extinderea NATO către Est, de scutul anti-rachetă din Cehia şi Polonia sau de trupele din România şi Bulgaria. Cioroianu a subliniat că nici România ?nu poate accepta ca Rusia să nu se retragă din Georgia şi Transnistria?.

Audierea lui Cioroianu a fost cerută în urmă cu o săptămână de PSD, care a acuzat reacţia insuficientă a şefului diplomaţiei româneşti faţă de retragerea Rusiei din Tratatul privind Forţele Convenţionale în Europa. După audierea de la Senat, Cristian Diaconescu s-a arătat mulţumit de felul cum MAE a gestionat această problemă.

ADRIAN CIOROIANU:  

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close