Antena 3 CNN Politică Circul citirii moţiunii PD în Parlament

Circul citirii moţiunii PD în Parlament

Circul citirii moţiunii PD în Parlament
07 Iun 2007   •   19:20

Liderul deputaţilor democraţi, Cristian Rădulescu, a prezentat moţiunea de cenzură ?Guvernul Tăriceanu trebuie să plece!?. Parlamentarii PRM au cerut amânarea citirii şi dezbaterii documentului, susţinând că există probleme cu semnăturile de susţinere. Senatorul PRM Gheorghe Funar a invocat o problemă de procedură, legată de autenticitatea semnăturile de susţinere a moţiunii de cenzură iniţiate de democraţi.

El a solicitat amânarea citirii şi dezbaterii moţiunii până când Parchetul General va verifica semnăturile a 21 de parlamentari, despre care susţine că sunt falsificate sau scanate. Această propunere a fost respinsă, cu 46 de voturi 'pentru', niciunul 'împotrivă' şi 15 abţineri, însă erau necesare pentru adoptare voturile a jumătate plus unu din numărul parlamentarilor prezenţi în sală.

Liderul deputaţilor PD, Cristian Rădulescu, a precizat că parlamentarii democraţi au refuzat să-şi exprime votul la această propunere în semn de protest împotriva procedurii aplicate de preşedintele de şedinţă, Lucian Bolcaş (PRM). El a susţinut că regulamentul a fost încălcat în nenumărate rânduri. Înainte de citirea moţiunii, senatorul PRM Gheorghe Funar a menţionat că ?din cei 119 semnatari ai moţiunii, 9 senatori şi 12 deputaţi au semnăturile scanate sau falsificate?.

El a propus ca Parlamentul să se amâne citirea moţiunii şi să se adreseze procurorului general care să cerceteze 'faptele' parlamentarilor PD şi PLD, pe care le-a calificat ca fiind de natură penală. În replică, vicepreşedintele democrat al Senatului a declarat că nu crede că senatorul Funar trebuie să ştie când au semnat moţiunea cei 21 de parlamentari şi a criticat demersul reprezentantului PRM. ?Impresia mea este că inteligenţa domnului Funar este ori falsificată, ori scanată, iar aceste lucruri trebuie să fie mai bine puse, pentru că nu cred că trebuie permis ca în Parlament să facă cineva tot felul de ghiduşii?, a spus Radu Berceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close