Antena 3 CNN Politică Război total între Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Numirile politice din ultima vreme au pus capac

Război total între Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Numirile politice din ultima vreme au pus capac

Este război total între Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Premierul încearcă cu orice preţ să-l împiedice pe liderul PNL să mai numească membri de partid fără pregătire în instituţiile de stat. 

Război total între Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Numirile politice din ultima vreme au pus capac
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   12:50

Parlamentarii din tabară lui Cîţu cer deblocarea concursurilor pentru posturile vacante în toate instituţiile din ţară, pentru ca oamenii să nu mai poată fi numiţi pe criterii politice. 

Acum, parlamentarii din tabăra lui Florin Cîţu cer ca în următoarele şase luni să fi deblocate posturile vacante din toate înstituţiile din ţară, mai exact să se poată organiza concursuri acolo.

Ei au depus deja un amendament care au urma sa fie adoptat în Camera Deputaţilor, forul decizional. 

Acest amendament este făcut la OUG prin care Executivul doreşte să deblocheze concursurile doar pentru posturile din instanţele judecătoreşti sau din Parchete.

Scandalurile din ultima vreme

Aşadar, liberalii iau în considerare toate scandalurile din ultima perioadă şi încearcă cumva să oprească numirile politice care au fost făcute de o parte din reprezentanţii PNL. 

Merită amintit aici scandalul de la Apele Române unde a fost angajată o chelneriţă pe post de inginer sau la Agenţia funciară din Iaşi, unde a fost angajat un taximetrist, oameni apropiaţi de reprezentanţi ai PNL.

De asemenea, sunt cunoscute şi numirile făcute de Nelu Tătaru pentru Spitalul din judeţul Neamţ, acolo unde a fost angajat un patron de pompe funebre, iar un director de restaurant a fost angajat la un alt spital din judeţul Alba.

Cum s-a lansat chelneriţa de la Apele Române. "Ca o nălucă - colegii fie nu au auzit de ea, fie au văzut-o în treacăt"

Chelneriţa care a ajuns faimoasă după ce s-a angajat la Apele Române Prut-Bârlad a lucrat timp de trei zile la primăria comunei sucevene Vatra Moldoviţei, pe post de administrator public. 

A fost angajată prin dispoziţia primarului, după ce a fost singurul candidat care s-a prezentat în urma anunţului. 

Simona Iancu a trecut pe la primărie ca o nălucă. Unii spun că au văzut-o, alţii nu, iar cei mai mulţi refuză să vorbească despre ea. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close