Antena 3 CNN Politică Mugur Ciuvică: Dacă povestea asta cu retragerea lui Munteanu este o strategie, este o strategie foarte proastă

Mugur Ciuvică: Dacă povestea asta cu retragerea lui Munteanu este o strategie, este o strategie foarte proastă

Mugur Ciuvică: Dacă povestea asta cu retragerea lui Munteanu este o strategie, este o strategie foarte proastă
19 Apr 2016   •   21:56

Posibila retragere a lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Generală a fost dezbătută în ediția de marți e Ediției speciale, realizată de Radu Tudor, la Antena 3. 

Liberalul Ben-Oni Ardelean a explicat că Munteanu a adunat foarte multă notorietate într-un timp foarte scurt.

“Este o situație în care avem de-a face cu radicalizări din ambele părți, cert este că domnul Munteanu a reușit să strângă notorietate foarte mare, cred că este bine pentru un candidat. Bineînțeles, în acest context e greu de cuantificat cum această notorietate se va vedea și în vot. Posibil să fie spre binele candidaturii sale sau dacă acest lucru nu este așa, o să vedem în următoarele ore, zile.”

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, a opinat că dacă este vorba de o strategie a liberalilor, este o strategie foarte proastă.

“Eu nu văd o problemă, dar propaganda securistă vede o problemă. Mie mi se pare o vrăjeală cu ce ar fi zis Munteanu acum 25 de ani. Dacă e o strategie, ar fi chiar culmea strategiilor, pentru că partidele vor să facă electoratul să creadă că ele, partidele sunt deștepte. Aici partidul nu demonstrează decât că este foarte prost. Au avut trei candidați și ritmul se accelerează, văd, mai pot schimba vreo doi, trei. Eu aș aștepta până marțea viitoare să vorbim despre candidatura asta, e posibil orice. Se agită lumea, dar e o agitație artificială.”

În schimb, social-democratul Șerban Nicolae a explicat că partidul pe care îl reprezintă nu se joacă cu această campanie și își păstrează seriozitatea.

“Cu gafele adversarilor noștri nu facem nimic constructiv în București. Ne păstrăm statutul de partid serios, responsabil, ne vedem de treabă, comunicăm cu cetățenii. Eu nu m-aș fi referit așa de mult la Munteanu, mie mi se părea domnul Orban mai redutabil, Munteanu nu mi s-a părut a fi un politician, să aibă alura politică. Lupta sa anticomunistă nu îmi spune mare lucru, începută după 1990. Dar m-a surprins un lucru, că îl numea pe Ilie Duca asasin. Și justifica și glorifica asasinarea unui ministru liberal de către legionari și acum era candidatul PNL. Părea nu chiar un fel de ofensă, un soi de palmă dată trecutului acestui partid.”

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close