Antena 3 CNN Politică Claudiu Secaşiu - audiat de comisia SRI

Claudiu Secaşiu - audiat de comisia SRI

Claudiu Secaşiu - audiat de comisia SRI
25 Apr 2007   •   07:51

Comisia parlamentară de control al SRI l-a audiat pe preşedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secaşiu, în scandalul provocat de bileţelul prezentat presei săptămâna trecută de Mircea Geoană. La ieşirea de la audieri, Secaşiu a declarat că CNSAS nu este implicat în această discuţie. În ceea ce priveşte convorbirea telefonică avută cu preşedintele Traian Băsescu, directorul CNSAS a precizat doar că ?toată discuţia a respectat strict prevederile legale privind regimul comunicării deciziilor definitive?.

Potrivit preşedintelui PSD, Traian Băsescu ar fi cerut SRI să obţină date compromiţătoare despre judecătorii de la Curtea Constituţională. Drept dovadă în acest sens, Mircea Geoană a prezentat un bilet atribuit lui Florian Coldea, director adjunct al SRI. De asemenea, va răspunde întrebărilor parlamentarilor şi şeful Arhivelor SRI, colonelul Florin Pintilie. Directorul serviciului, George Maior este audiat şi el în scandalul provocat de bileţelul prezentat presei săptămâna trecută de Mircea Geoană.

În replică, Florian Coldea a declarat că acuzaţiile lui Geoană se bazează pe simple ?înscrisuri de birou neclasificate?. Se va face o anchetă internă care să dovedească faptul că ?au fost făcute nişte notiţe de birou care au ajuns în mass-media?. Coldea a întărit că nu s-au făcut niciun fel de verificări la solicitarea vreunui politician, nici oficiale nici neoficiale. ?Deci SRI a făcut verificările interne pur ca urmare a alegaţiunilor din presă?, a precizat prim-adjunctul SRI.

Maior: Nu au existat asemenea solicitări din partea preşedintelui
George Maior a fost reţinut în afirmaţii, declarând doar că este dezamăgit de acuzaţii. ?Nu au existat în niciun moment din partea preşedintelui solicitări de asemenea informaţii?, a subliniat şeful SRI, adăugând că tot acest scandal este doar o încercare de a atrage serviciul ?pe o zonă care nu ţine de identitatea sa, cea politică?.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close