Antena 3 CNN Politică Cluj. Băsescu a deschis lista oligarhilor tranziţiei

Cluj. Băsescu a deschis lista oligarhilor tranziţiei

Cluj. Băsescu a deschis lista oligarhilor tranziţiei
09 Mai 2007   •   16:01

La Cluj-Napoca, Partidul Democrat a organizat un miting de susţinere a preşedintelui suspendat, în Piaţa Lucian Blaga. Deşi a plouat la Cluj, peste 25.000 de oameni s-au strâns la miting, potrivit Jandarmeriei Cluj. Traian Băsescu şi-a început discursul printr-un mesaj de mulţumire transmis ardelenilor. ?Ardealul a fost cel care mi-a dat cele mai multe voturi, vreau să discutăm puţin. Poate aflăm de ce cei 322 au votat suspendarea preşedintelui?. Traian Băsescu a ţinut să răspundă întrebărilor ridicate până acum de presă, privitor la oligarhii pe care îi acuză. ?Iată câteva dintre numele oligarhilor: Dinu Patriciu alături de Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Dan Ioan Popescu, Verestoy Attila, Viorel Hrebenciuc şi Ion Iliescu ? înspăimântat că refuz să fac intervenţii pentru ca dosarul Revoluţiei şi mineriadei să fie stopat?.

Şeful suspendat al statului a vorbit despre existenţa unei adevărate reţele care se întinde dincolo de aceşti oligarhi, o reţea care acţionează la nivel central şi care controlează deciziile. ?Această oligarhie nu suportă dreptatea, funcţionarea corectă a insituţiilor, a justiţiei?. Atunci când justiţia nu mai e controlată politic, toţi aceşti oligarhi răspund în faţa justiţiei.

?Împreună cu Monica Macovei am reuşit să dăm justiţiei independenţă?, a subliniat preşedintele suspendat. Băsescu a atacat şi decizia noului ministru de Justiţiei, Tudor Chiuariu, de a revoca din funcţie un procuror cu importante dosare în lucru. ?Faptul că obiectivul schimbării ministrului Justiţiei şi a preşedintelui e accesul la controlul politic al justiţiei e aprobat de ceea ce ministrul actual al Justiţiei a făcut?.

Băsescu: cer demisia ministrului Justiţiei
De pe scena improvizată în centrul oraşului Cluj-Napoca, Traian Băsescu a cerut şi demisia ministrului Justiţiei Tudor Chiuariu, pe care l-a acuzat că încearcă să intervină politic în justiţie. Preşedintele suspendat a anunţat că, dacă se va întoarce la Cotroceni, va propune revizuirea Constituţiei astfel încât să se introducă Parlamentul unicameral sau, dacă nu se va putea, atunci numărul parlamentarilor ar trebui redus cu 35-40 la sută.

Traian Băsescu şi-a continuat discursul încercând să afle motivele pentru care a fost suspendat. ?Am avut curaj să spunem împreună cu Monica Macovei politicienilor: luaţi mâna de pe justiţie. Am avut curaj să vorbesc despre băieţii deştepţi din energie. Am avut curaj să atenţionez - şi după revenire vom discuta serios - despre ceea ce se întâmplă în sistemul de achiziţie a medicamentelor. Acolo ticăloşii au o profitabilitate care depăşeşte cu mult pe cea din energie. Numai că aici înseamnă pierderea multor vieţi?, a subliniat preşedintele suspendat.

Pe scena amplasată în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca au mai vorbit în faţa mulţimii şi liderul PD Emil Boc, liderul PLD Theodor Stolojan, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei. Toţi le-ai cerut susţinătorilor lui Traian Băsescu să voteze ?NU? la referendum.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a sosit la Cluj miercuri dimineaţa, cu o cursă suplimentară a companiei TAROM. Potrivit liderului PD, Emil Boc,Traian Băsescu este însoţit de întreaga echipă de campanie a democraţilor, la care se adaugă cea a Partidului Liberal Democrat, care îl susţine pentru revenirea la Cotroceni.

Următorul miting pro-Băsescu
O altă acţiune de susţinere a lui Traian Băsescu se va desfăşura, joi, la Arad, ea fiind organizată de filiala arădeană a PLD şi sprijinită de organizaţia judeţeană a PD. Acţiunea este prilejuită de vizita la Arad a preşedintelui PLD, Theodor Stolojan, care va sosi direct de la mitingul organizat la Cluj-Napoca, alături de liderul liberal-democrat anunţându-şi prezenţa şi vicepreşedintele PD, Sorin Frunzăverde.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close