Antena 3 CNN Politică Coloana SPP a lui Geoană, acuzată de Urban că a trecut pe roşu: Ofiţerii au servit o "mostră de golăneală"

Coloana SPP a lui Geoană, acuzată de Urban că a trecut pe roşu: Ofiţerii au servit o "mostră de golăneală"

Coloana SPP a lui Geoană, acuzată de Urban că a trecut pe roşu: Ofiţerii au servit o "mostră de golăneală"
Sursa foto: Mircea Geoanã
08 Apr 2010   •   12:32

Ofiţerii SPP din coloana oficială a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană au fost acuzaţi joi de către senatorul PDL, Iulian Urban că au pus în pericol traficul în Bucureşti trecând pe culoarea roşie a semaforului la o intersecţie, în timp ce doi pietoni se angajaseră în traversare. Mai mult, angajaţii SPP mai sunt criticaţi pentru limbajul ?golănesc? de care ar fi dat dovadă în momentul în care parlamntarul PDL le-a cerut socoteală pentru comportamentul lor în trafic.
Urban a explicat că, joi dimineaţă, în jurul orei 9.00, maşinile SPP din escorta preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, au trecut pe culoarea roşie a semaforului amplasat la intersecţia Calea Victoriei cu Ion Câmpineanu, ocolind pietonii angajaţi regulamentar în traversare.
"La ora 9.00, mă grăbeam să ajung la Senat (...), pe Calea Victoriei, în Piaţa Revoluţiei, mă trezesc cu claxoane, era claxonul specific celor de la SPP. Mă uit, văd un B-77-TRM, un Mercedes cât toate zilele cu care circulă preşedintele Senatului. În spate un BMW B-35 sau B ? 39-RCM. Normal, când am avut unde, m-am dat la o parte. Am oprit la semafor lângă magazinul Muzica. Vine trecerea de pietoni de lângă Hotel Novotel, era o femeie cu un băieţel de mână, care se angajase în traversare. Băieţii aceştia şmecheri ocolesc pe toată lumea care era la semafor, au trecut cred la un metru de femeia asta care s-a oprit în ultimul moment şi şi-a tras băieţelul înapoi, iar ei au trecut bine-mersi înainte".
Urban a arătat că, după ce a ajuns la Senat, a cerut explicaţii de la ofiţerii SPP care au însoţit maşina preşedintelui Senatului, care i-ar fi "servit o mostră de golăneală marca SPP".

"Am văzut că maşina preşedintelui Senatului era parcată lângă rond şi m-am dus la băieţii de la SPP să îi întreb cum îşi permit să ne dea pe noi, ceilalţi guguştiuci din trafic, la o parte ca să treacă ei, ca să înţeleg şi eu cetăţean de mâna a câta sunt. La care am fost luat golăneşte la per tu, mi s-a spus Ťce vrei, bă, că sunt aici de o oră, ce vrei, bă, să te cerţi cu noi la prima oră?ť, deci pur şi simplu te prostesc în faţă", a adăugat el.

Urban a subliniat că a solicitat MAI să precizeze dacă o coloană oficială poate trece pe culoarea roşie a semaforului, în condiţiile în care semnalele luminoase nu erau în funcţiune, iar în intersecţie nu se afla niciun agent de circulaţie, iar răspunsul de la minister a fost unul negativ. El a mai spus că nu a dorit să îi spună în timpul plenului Senatului lui Mircea Geoană despre acest incident, dar că îi va trimite o scrisoare deschisă, "poate o să îi tempereze pe şoferii SPP".
Senatorul a anunţat că va face o adresă către Poliţia Capitalei, în care va solicita, "dacă tot suntem în perioada în care vorbim de şmecherii din trafic", înregistrarea efectuată de camerele de supraveghere din zonă.
"Măcar de acum înainte ofiţerii de circulaţie de pe Calea Victoriei, la ora la care vin tot felul de feţe simandicoase ale politicii la Parlament, să îi oprească dacă încalcă regulile de circulaţie, să le ia carnetul, iar dacă sunt însoţiţi de ofiţeri SPP, aceştia să înveţe să vorbească respectuos", a conchis Urban.
Senatorul PDL Iulian Urban a propus recent, în completarea iniţiativei legislative prin care vrea ca amenzile rutiere să fie aplicate în funcţie de venitul şoferilor, introducerea noţiunii de cazier auto, precum şi reţinerea permisului pentru şoferii violenţi în trafic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ofiteri SPP masini semafor rosu pietoni
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close