Antena 3 CNN Politică Comisia audiază, Udrea... dansează: Ministrul Turismului petrece cu primarul din Râşnov (VIDEO)

Comisia audiază, Udrea... dansează: Ministrul Turismului petrece cu primarul din Râşnov (VIDEO)

Comisia audiază, Udrea... dansează: Ministrul Turismului petrece cu primarul din Râşnov (VIDEO)
25 Aug 2009   •   19:52

Audierile continuă la comisia parlamentară de anchetă a activităţii Ministerului Turismului. Marţi a avut loc o aşa zisă zi a documentelor deschise.

La audierile din comisie s-a prezentat Amalia Năstase, reprezentantul firmei Eventures. Aceasta a explicat că dacă firma sa nu câştiga licitaţia pentru organizarea evenimentelor de la Paris, avea de gând să ceară drepturi de autor, deoarece Ministerul s-a inspirat din propunerea venită de la compania pe care o conduce.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Elena Udrea a decis să îi audieze pe reprezentanţii Ministerului Turismului.

În timp ce comisia încerca să facă lumină în privinţa activităţii ministrului Turismului, Elena Udrea dansa cu primarul din Râşnov. Ba mai mult, îşi invita şi colegii din Minister să participe.





În paralel cu activitatea comisiei, Ministerul Turismului organizează la Palatul Parlamentului "Ziua documentelor deschise". Sunt aduse la Parlament toate documentele referitoare la acţiunile de promovare a turismului desfăşurate sub mandatul ministrului Elena Udrea.

Între timp, pe modelul Elenei Udrea - "sfidează comisia parlamentară!", reprezentanţii BRD, chemaţi la audieri, au preferat să trimită comisiei dosare cu documente. Niciun reprezentant şi nicio explicaţie despre împrejurările în care una dintre cele mai mari bănci din România a ajuns să se promoveze prin Ministerul Turismului condus de o clientă a BRD.

Anchetatorii ministrului Udrea s-au lovit de încă un refuz. Chemat la audieri, reprezentantul BRD Groupe Societe Generale a preferat să trimită doar documente. Cu menţiunea: Confidenţial.

Pornind de aceste acte, şi fără întrebări ajutătoare, anchetatorii vor trebui să dezlege singuri iţele relaţiei dintre BRD, banca franţuzească, şi şefa Ministerului Turismului. La prima vedere, documentele arată o sponsorizare. Banca a plătit jumătate de milion de euro pentru materialele de promovare a României în campania "Land of Choice".

Dar, în momentul semnării contractului, banca franceză BRD-Groupe Societe Generale şi ministrul Turismului Elena Udrea erau cunoştinţe vechi, cu o relaţie comercial privat. Lucru recunoscut de Elena Udrea.

Ce nu spune ministrul e că de puţin timp primise tot de la BRD rescadenţarea unui credit personal de trei milioane de euro. De altfel, Elena Udrea a uitat să treacă modificarea în declaraţia de avere.

Iniţial, BRD avea drepturi exclusive asupra spoturilor publicitare. La scurt timp după dezvăluirile Jurnalului Naţional, instituţia a cedat drepturile Ministerului Turismului, iar sigla băncii a dispărut din clipurile în care apar Ilie Năstase, Gheorghe Hagi şi Nadia Comăneci.

Scandalul este departe de a se stinge pentru că BRD e o firma cu acţionariat francez. Aşa că sucursala din România va răspunde în faţa acţionarilor francezi pentru orice prejudiciu, fie şi de imagine, adus băncii.




Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close