Antena 3 CNN Politică Comisia de Învăţământ a dat aviz negativ ordonanţei de amânare a majorărilor salariale din educaţie

Comisia de Învăţământ a dat aviz negativ ordonanţei de amânare a majorărilor salariale din educaţie

Comisia de Învăţământ a dat aviz negativ ordonanţei de amânare a majorărilor salariale din educaţie
04 Noi 2008   •   13:06

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, privind amânarea majorărilor salariale din educaţie, a fost respinsă, cu unanimitate de voturi, de Comisia pentru Învăţământ.
În urma şedinţei de marţi, Comisia din Senat a adoptat un raport privind decizia luată.
Motivul respingerii a fost faptul că Ordonanţa nu prevede prorogarea legii, ci abrogarea acesteia.
După ce Comisia de Învăţământ a dat aviz negativ, Comisia Juridică nu a dat niciun aviz.
Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Norica Nicolai, a menţionat că votul celor şase membri prezenţi, din totalul de 11, a fost împărţit egal, trei dintre acestea fiind în favoare şi trei împotrivă.
Senatorul PSD Doru Ioan Tărăcilă a declarat marţi că a votat împotriva ordonanţei de urgenţă şi că opţiunea sa este şi cea a Partidului Social Democrat. Potrivit acestuia, decizia Comisiei Juridice nu va bloca procesul legislativ.
Nici Comisia de Muncă nu a putut da un aviz privind ordonanta de urgeţă.
Comisia s-a întrunit marţi, la ora 15:00, pentru întocmirea unui raport pe aceeaşi temă.
Avizul acesteia nu a putut fi dat, însă, pentru că nu au fost îndeplinite câteva condiţii din punct de vedere procedural. Potrivit reprezentanţilor Comisiei de Muncă, raportul trebuia stabilit într-o decizie comună. În plus, documentele de la Buget-Finanţe şi de la Comisia Jurudică nu a fost alăturate raportului.
Comisiile se vor reuni luni dimineaţă, la ora 10:00, pentru a lua o hotărâre în acest sens.
Acestea vor întocmi, apoi, un raport final care va fi prezentat în faţa Plenului. Raportul va avea nevoie şi de avizele comisiilor de Buget-Finanţe şi Juridică, acestea având valoare consultativă.
Reprezentanţii Comisiei de Muncă susţin că încă se mai poate prezenta raportul în faţa Plenului, pentru că avizul propriu-zis poate fi întocmit în 15 minute.
Ordonanţa se află în dezbatere la Comisia Buget-Finanţe.
Biroul Permanent a decis, marţi, convocarea unei şedinţe de Plen a Senatului, pentru luni la ora 11, cu trei ore înainte de convocarea Parlamentului în Camere reunite pentru dezbaterea moţiunii de cenzură.
Guvernul a decis, săptămâna trecută, prin ordonanţă de urgenţă, ca legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50% să fie amânată până în luna aprilie 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ordonanta de Urgenta salarii profesori
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close