Antena 3 CNN Politică Conflict în plenul Parlamentului. Eugen Nicolicea către Mircea Geoană: "Domnule prostănac!"

Conflict în plenul Parlamentului. Eugen Nicolicea către Mircea Geoană: "Domnule prostănac!"

Conflict în plenul Parlamentului. Eugen Nicolicea către Mircea Geoană: "Domnule prostănac!"
Sursa foto: Eugen Nicolicea
23 Dec 2009   •   13:52

Deputatul independent Eugen Nicolicea, fost social democrat exclus din partid, l-a făcut ?prostănac? în plin plen legislativ pe preşedintele SD, Mircea Geoană. În calitatea sa de preşedinte al Senatului care prezida şedinţa dedicată învestirii Guvernului Boc IV, Geoană a refuzat să-i acorde lui Nicolicea un drept la replică la acuzaţiile de trădători formulate la adresa grupului de parlamentari independenţi, format din foşti deputaţi şi senatori PSD şi PNL. jighnirea adusă de la microfon preşedintelui Senatului a stârnit oprobiul colegilor parlamentari. Până şi naşul său, senatorul PSD, Miron Mitrea a putut fi văzut abordându-l pe Nicolicea şi reproşându-i comportamentul nepotrivit unui parlamentar.

Nicolicea a solicitat în timpul dezbaterilor ca Mircea Geoană, care conducea şedinţa Parlamentului, să-i permită să ia cuvântul pentru a răspunde acuzaţiilor de trădare pe care Geoană le-ar adus grupului independenţilor în discursul său, dar preşedintele Senatului care prezida şi şedinţa de plen a refuzat pe motiv că nu ar fi nominalizat pe nimeni.

Nicolicea a afirmat însă, că Mircea Geoană i-a insultat pe toţi cei 25 de parlamentari independenţi, considerându-i trădători. El a invocat mai multe decizii ale Curţii Constituţionale care dau dreptul parlamentarilor să devină independenţi. "Insist pentru drept la replică pentru că ne-aţi numit trădători. Sunteţi pe un scaun pe care consider că nu-l meritaţi", i-a spus Nicolicea lui Geoană.

La final, Geoană a spus că regretă unele excese şi faptul că au existat lacune de educaţie.

"Foarte bine, domnule prostănac", i-a spus Nicolicea lui Geoană, care a preferat să nu dea o replică la jignirea adusă şi a trecut la alt vorbitor.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a susţinut în discursul său împotriva învestirii Guvernului, că acest executiv este constituit pe baza trădării. El a invocat piaţa de vânzare şi cumpărare a parlamentarilor, dar fără să facă nominalizări.

PeEugen Nicolicea şi Mircea Geoană îileagă un îndelungat concflict. Considerat drept unul din membrii "cavaleriei" lui Miron Mitrea, Eugen Nicolicea a candidat in ianuarie la şefia grupului deputaţilor PSD, fiind contracandidatul lui Viorel Hrebenciuc pentru acest post. Strategul PSD nu a uitat afrontul adus şi a făcut tot posibilul să-l debarce pe Nicolicea din fruntea PSD Mehedinţi. După mazilirea sa din această funcţie de către Geoană, Nicolicea a intrat în conflict deschis cu conducerea centrală a partidului, fiind exclus în urmă cu trei luni din rândurile social-democrate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolicea Mircea Geoană
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close