Antena 3 CNN Politică Conflict între PSD şi PDL pentru două miliarde de euro de la UE

Conflict între PSD şi PDL pentru două miliarde de euro de la UE

Conflict între PSD şi PDL pentru două miliarde de euro de la UE
Sursa foto: guvernul boc
14 Iul 2009   •   03:48

Partidele aliate la guvernare se bat pe bani proveniţi de la UE pentru emisiile de carbon. Astfel, Ministrul Economiei şi lider PDL Adriean Videanu a realizat o Hotărâre de Guvern prin care doreşte să atragă la ministerul său cele circa două miliarde de euro oferiţi de Uniune.
Pe de altă parte, colegul de la mediu, Nicolae Nemirschi aprecia că hotărârea de guvern a lui Videanu este ilegală şi revendică banii.
Astfel, miniştrii PSD s-au plâns la şedinţa Biroului Permanent al formaţunii că toate actele adoptate de Guvern şi care se referă la bani sunt adoptate fără avizul lor. Exemplu a fost oferit şi actul în cauză al lui Videanu, care vrea să atragă banii pentru vânzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, deşi un asemenea proiect intra în atribuţiile ministerului pe care îl conduce, scrie Cotidianul.

Cei doi miniştri şi partidele aferente se bat pe o sumă între 1,25 şi 2,5 miliarde de euro, care ar urma să intre la bugetul de stat prin tranzacţionarea unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră. Videanu şi-a arohgat dreptul de a emite, pentru fiecare tonă de dioxid de carbon, se emită un certificat denumit AAU (Unitate a Cantităţii Atribuite). Ministerul Economiei şi cel al Mediului ar fi trebuit să stabilească împreună numărul de AAU care vor fi comercializate poluatorilor.
Nemirschi acuză că prin autoatribuirea făcută de Videanu atribuţiile celor două ministere au ajuns să se suprapună.
Antena3.ro

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close